АктуалноГероите на деняГрадътЖивотНовини

Пловдив отличи Наталия Елис

За цялостен принос и всеотдайността към каузата за подкрепа на украинските бежанци в кампанията „Пловдив – град на доброто“. Вижте кои са хората с голеви сърца в отделните категории

За 13 пореден път в Града под тепетата бяха отличени активните добротворци. Гражданите и тази година направиха стотици предложения в кампанията „Пловдив – град на доброто“ за хора с добри сърца, които заслужават признание от обществото. Номинациите постъпваха в продължение на месец, а пловдивчани имаха възможността да разкажат за хората, които безкористно помагат на нуждаещите се. На официална церемония на площада пред Общината в сряда след обяд бяха отличени най-добрите сред най-добрите.

Специална грамота за цялостен принос и всеотдайността към каузата за подкрепа на украинските бежанци получи Наталия Елис.

От сърце благодаря за тази награда, за мен това е голяма изненада. Винаги съм казвала, че Пловдив е уникален град – пълен с топлина и отворени сърца, които виждам всеки ден. Всички каузи, които стартираме тук, винаги са подкрепени и тази доброта е безценна за нас“, призна Еллис.

Журито имаше нелеката задача да избере по един човек във всяка една от четирите категории на кампанията – „Градско развитие“, „Социална дейност“, „Образователна дейност“ и „Добротворчество“.

Ето и победителите в тях:

Първата награда в категория „Градско развитие“ получи Яна Димитрова – член на сдружение „Браво Пловдив“.

viber_изображение_2023-06-14_18-02-26-321

„Яна е мотиватор и заразителен пример. Тя е инициатор и основен организатор на повечето добри неща, които правят членовете на сдружението ни, сред които почистването на парк „Лаута“, обновяване на детски площадки и площадки за разхождане на кучета, запълване на опасни дупки в различни части на града“, казват за нея колегите й.

Сигурна съм, че да си умен или красив е дар. Да си добър или лош обаче е избор. Вярвам, че добрите неща могат да бъдат много повече“, заяви при приемането на наградата Яна Димитрова.

Призьор в категория „Социална дейност“ стана Алекс Леви, който в последните няколко години  работи усилено в посока преодоляване на различията между общностите чрез образование и социални дейности.

viber_изображение_2023-06-14_18-02-41-463

„Алекс работи – професионално и като доброволец – за сближаване на еврейската, ромската и мюсюлманската общност. Освен лекторските си дейности пред различни студенти и ученици, Алекс представлява Пловдив в Брюксел и Страсбург на форуми, свързани с интеграцията на малцинствата и социализацията на украинските бежанци“, споделя за него човекът, който го е номинирал.

„Древните мъдреци са твърдели, че светът се държи на три основни стълба – вярата, любовта и безкористните добри дела“, заяви Алекс и благодари за наградата.

За „Образователна дейност“ отличието заслужи Здравка Андреева, която е получила няколко номинации в кампанията.

viber_изображение_2023-06-14_18-02-27-728

Тя е музикален педагог и в последните години разработва програми, чрез които разкрива силата на музиката за психичното здраве на децата и разкрива сред подрастващите ролята на музиката в оформянето на личността. Работи с деца с проблеми в онкологични и хирургични отделения, както и за уязвими групи. Наградата й връчи директорът на Професионалната гимназия по Хранителни технологии и техника Людмила Ганчева.

 „Трябва да предаваме доброто – в това е смисълът!“, призова Здравка Андреева и отправи специални благодарности към създателя на инициативата „Пловдив – град на доброто“ Йорданка Петкова.

В категория „Добротворчество“ признанието получи Никола Дойчев – част от екипа на доброволното формирование „Аварийно спасяване Пловдив“.

Зад гърба си той има редица акции на терен – наводненията в Карловско, също в Аспарухово и в Мизия, бушуващи горски пожари, издирване на изгубили се туристи, включително издирването на малкия Сашко от Перник. Наградата му връчи Йорданка Петкова, която го поздрави и посочи, че това да даряваш труда си е най-безценното нещо.

viber_изображение_2023-06-14_17-41-31-646

За доброто настроение на публиката тази година се погрижиха Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

Официални партньори на кампанията са Асоциация наследствен ангиоедем и Професионална гимназия по технологии и техника – гр. Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Браво на тази жена! Тя е пример, как някой наистина помага на тези, които са в истинска нужда, а не папагалски, за да е в модерното днес. Мисля че не бъркам, че преди време каза, че ако си дошъл с пари и не искаш да ти търсят работа, значи нямаш нужда от субсидии и безплатно жилище.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина