АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

Доброволците от „Пловдив 112“ пътуват за Турция с транспорт от НАРД

В официален отговор от Община Пловдив на питане на Под тепето защо не са дадени, купените за нуждите на доброволно формирование бус и пикап на доброволците от „Пловдив 112“ в Турция, ни бе обяснено, че те ползват транспорт на Националната асоциация на доброволците в България.

В Община Пловдив е получено писмо от НАРД с молба за присъединяване на доброволци от общинското формирование, в което е посочено, че Асоциацията осигурява транспорта и поема разходите по пребиваването на доброволците по време на акцията в южната ни съседка. В него се посочва още, че групата ще е под юрисдикцията на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението, обясниха още от Общината.

П.П.: Редакцията на Под тепето благодари на администрацията за бързия отговор и изразява учудване, че от там не са наясно как НАРД „осигурява“ транспорт. Това може да се види по десетките апели за помощ в социалните мрежи, както и на снимките, които доброволците публикуват от пътуването си в Турция. Една част от тях пътуват в автомобили на различни доброволни формирования, които не са на пряко подчинение на общините, а другите в лични коли, такива свои на приятели, частни фирми и спортни клубове.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина