АктуалноГероите на деняНовини

Турският президент връчи награда на пловдивски пожарникар

Президентът на Република Турция Реджеп Ердоган на специална церемония, която се състоя в президентския дворец Бештепе в столицата Анкара, връчи лично на гл. инспектор Петър Христов Петров – началник сектор „Специализирани оперативни дейности“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив, колективната награда за българските спасители, които помагаха в търсенето на оцелели при опустошителното земетресение в Южната ни съседка през февруари т.г.

Заместник-министър председателя и министър на вътрешните работи на република България Иван Демерджиев бе единственият министър от страна-членка на Европейския съюз, който се включи в събитието. Той получи от турския президент благодарствена грамота.

Министър Демерджиев тпътува за Турция с товарен Спартан на ВВС, в който са транспортирани и 3,5 тона хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението.

Гл. инсп. Петър Петров коменира след церемонията, че за него е чест да получа тази награда от името на всички колеги, които са били на терен.

Голяма признателност е наградата, която получихме, и наистина показва, че когато се работи заедно и се помага, отсрещната страна също показва признателност„, каза той за радио Пловдив.

Припомняме, че гл. инсп. Петров бе отличен за „Пожарникар на годината“ в Раздел „Спасителна дейност”. 32-годишният Петър Петров започва работа в сектора преди 10 години, а от две години е негов ръководител.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина