АктуалноГрадътЖивотНовини

Още ли се женят хората в Пловдив?

Кои са светските сватби на 2022-ра в града – ГАЛЕРИЯ

Вижте още колко двойки си казаха „Да!“ под тепетата през изминалата година

Близо 1600 влюбени двойки са сключили граждански брак във втория по големина град на България през отишлата си 2022-ра година. Това сочат данните на ОП „Радостни обреди„.

„1557 двойки избраха да си кажат „Да!“ през годината в Пловдив“, това съобщи за Под тепето Чудомира Пинджева – директор на ОП-то.

Чудомира Пинджева, директор на ОП „Радостни обреди“-Пловдив на Сватбено изложение в Новотела

За сравнение: през предходната 2021-ва имаше увеличение на броя на сключените бракове спрямо 2020-ра. Над 1700 двойки са се „бракували под тепетата от началото на 2021-ва до ноември, сочат архивите ни – Кои са новите места за сватби в Пловдив.

Служителите на „Радостни обреди“ са изпълнили желанието на 213 нови семейства да бъдат венчани с така наречия „изнесен ритуал“ през миналата година, тоест извън залите в Дома на младоженците.

През годината с повтарящи се двойки най-голямо струпване за сватби е имало на огледалните дати, разказва Пинжева.

На 22. 02. 2022 имахме 20 двойки, на 22.10. 22 -14 двойки, а на 11.11. 22-ра се наложи да даваме и допълнителен извънреден час в Дома.

Припомняме, че именно на клетвата на Двойка № 11 в Централен дом на младоженците на тази дата ви направи съпричастни Под тепето с репортаж – Бум на сватбите на 11.11.2022 в Пловдив.

Сред по-любопитните места са ритуал в Квартала на творческите индустрии, който първоначално е бил замислен на сцената „Ядрото„, но после се е състоял на стълбите на ул. „Абаджийска„.

Сватба в затвора не сме имали и дано да няма – младоженците да са на свобода„, усмихва се Чудомира Пинджева.

Кои са светските сватби на 2022-ра в Пловдив

Актьорът Даниел Ангелов от сериала „Братя“ в началото на октомври 2022-ра мина под венчилото в града под тепетата. Изборът е продиктуван от факта, че неговата половинка Петя Владикова е пловдивчанка.

Екранният шеф на ГДБОП Димитър Черкезов в кримката сам обяви новината в социалните мрежи, като написа:

Когато срещнеш любовта на живота си в най-красивия град в България“.

Снимка: instagram.com/@daniel_angelov_angelov/@petya.angelov.academys

Любопитна подробност е, че младоженката си беше забравила личната карта и се наложи да се връщат до къщи.

Снимка: instagram.com/@daniel_angelov_angelov

През юни легендарният футболист на „Локомотив“(Пд) Христо Бонев – Зума, вдигна тежка сватба на внука си, който носи неговото име.

Бъдещите лекари Христо Бонев – Младши и Благовеста Джилянова посрещнаха десетки гости в Новотела, а църковната венчавка бе в храма на Бунарджика.

Отново с отбора на черно-белите е следващата интересна сватба в списъка.

Тимът от Лаута присъства на 10 юни м. г. на тържеството на Тодор и Елиз, които избраха да разменят клетвите си на футболния терен.

Запознанството между Тодор и Елиз се случва точно на стадион „Локомотив“. Двамата са на мач на отбора на сърцето им и именно тогава пламва любовта между тях. От този момент те са неразделни. Предложението си Тошко също прави на стадиона по време на футболна среща и съвсем естествено решават и там да си кажат заветното „Да“!

Изнесеният ритуал на терена водиха Емилия Димитрова и Гергана Цънцарова. Обредничките се бяха постарали да спазят дрескода в черно и бяло, а екипът на Дома на младоженците специално украси едната врата като арка, разказа развълнувана директорката.

Същият ден валя много дъжд, питахме младоженеца дали има план Б, а той отсече „не“.

Двамата бяха приветствани и от представителния тим на Локомотив. Отборът написа в социалните мрежи: „Желаем на младото семейство здраве, щастие, късмет, благоденствие! Но кое е най-важното? Те го знаят! А именно – любовта е „черно-бяла“!“

В „Радостни обреди“ си пожелават много щастливи младоженци и през 2023-та.

„290 влюбени двойки до момента са се записали за сватби, а още не е дошъл края на първия месец, така че май-ще бъде по-любовна година“, усмихва се Мира.

Само днес 9 двойки скрепиха любовта си с подписи в Дома на младоженците в Пловдив.

Днешният ни разказ е още едно доказателство, че вече е по-интересно да сключиш брак на някое по-нестандартно място от обредна зала. Вижте Кои са най-предпочитаните места за сватби в Пловдив?

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Женят се хомосексуалните, където не се знае кой кой е. Хетеросексуалните просто вдигат сватба. Иначе мъжете се женят, а жените се омъжват. За уточнение

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина