АктуалноГрадътЖивотНовини

Бум на сватбите на 11.11.2022 в Пловдив

Мария и Евгени бяха двойка № 11, която днес си каза „Да!“ в Дома на младоженците

Тази година в Деня на покровителя на семействата Св. Мина се струпа магията на числата и десетки влюбени в Пловдив избраха датата 11.11.2022, за да се свържат в брак. Наблюдаваният бум на сватбите под тепетата обаче не върви с пищни тържества. Младоженците все повече стесняват кръга на интимността в този паметен за тях ден.

Днес в голямата книга на „Радостни обреди“ няма свободен ред за час, разказа директорът на ОП-то Чудомира Пиндежева.

Представяме ви Мария и Евгени – двойка № 11, която днес си каза „Да!“ в Дома на младоженците. Специално за тях се наложи екипът на Дома да вкара извънреден час в графика си днес. Двамата се съгласиха да споделят този щастлив момент с читателите на Под тепето. Препитваме ги минути преди да се врекат пред двама приятели, които им кумуват.

Ето как отговарят на въпроса „Как стигнахте до тук?“

Мария: След 5 години връзка, решихме, че е време за развитие.

Евгени: Аз бих казал много бързо – 5 години не се усещат въобще. Учудващо за много хора, на някои може да звучат много, на други – не толкова. Оказа се, че времето лети много бързо.

Мария: За нас бяха като 5 месеца.

Евгени: Не се усеща времето и това е една хубаво и логично продължение на тези 5 години.

А къде се запознахте?

Мария: Тя е виновника за нашата среща (сочи кумата си Ирина). Ние сме като братовчедки с еднакви фамилии сме – Димитрова, ама аз ще я променя след това.

Тук се включва и кумът- Ивайло. Той е приятел на щастливия младоженец от 20 години и подхвърля: „Пак да кажем времето колко бързо лети времето. Кога бяхме на Мальовица…“

Какво се случи на Мальовица?

Евгени: Това беше началото на нашето харесване. Така де каже нашата връзката беше със старт на високо.

От върха до под тепетата.

Мария работи в италианска фирма, където правят сладки неща, а Евгени е специалист по компютри, работи в Асеновград от 10 години.

Какво си пожелавате днес?

Евгени: Трудно е да се избяга от клишетата. Аз бих си пожелал времето да тече така неусетно, както и до момента. Никой от нас да не мисли за годините…

Мария: Не е ли романтичен?! Животът да е изпълнен с по-малко битовизми. Всеки ден да се раздаваш за твоя човек и да усещаме сякаш току що сме го срещнали. Трябва да се радваме постоянно един на друг, а не да се приемаме като даденост. Може би е идеализъм, но аз вярвам в него.

И аз се присъединявам, декларира младоженецът.

Да бъде! – пожела им екипът на Под тепето.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина