АктуалноВластГрадътИзбор на редактораИзбориНовини

Окончателно: Гергов поема контрола над Панаира

28 пловдивски общински съветници задължиха представителят на Община Пловдив в общото събрание на акционерите на „Пълдинтур Инвест“ АД да гласува „За“ предложението на Георги Гергов да бъдат апортирани акциите на Община Варна в дружеството, както и за всички други предложения в събранието. То е насрочено за 9-ти януари.

Припомняме, че в проекторешение до председателя на местния парламент съветниците от ДБ предложиха на днешното заседание на местния парламент пак да се задейства блокиращата квота на общината, но това не се случи.

По предложение на председателя на групата на социалистите Николай Радев и с гласовете на безпрецедентна коалиция между ГЕРБ и БСП бе вменено на представителя на общината на Общото събрание да гласува ЗА всички предложения на мажоритарния собственик Георги Гергов. За гласуваха още нечленуващите в групи Костадин Гаров от НФСБ и Али Байрям от ДПС, както и земеделците Ангел Молев и Таня Георгиева. Против гласуваха 20 души- групите на Демократична България, Кауза България, Съюз за Пловдив, половината от групата на земеделците, нечленуващите в групи Слави Георгиев и Георги Величков. Само един съветник в местния парламент се въздържа- Стефан Дедев от ГЕРБ.

Според председателя на групата съветници от ДБ адв. Веселина Александрова с така приетото допълнение по предложение на Николай Радев и цялостното гласуване на точката кметът все още е задължен да обжалва всяко едно решение на ОС. Според нея решението днес бе прието с противоречие вътре в него и може да се счита за незаконосъобразно- представителя на общината в Общото събрание хем трябва да гласува За всички предложение в него, хем обаче останаха другите части за задействането на блокиращата квота.

„Сега отново ще имаме юридически казус, но отново има шанс да спасим панаира. Доводът на Николай Радев да приемем апорта на Община Варна в дружеството „Пълдин туринвест“, за да има двойна блокираща квота е абсолютно несъстоятелен, тъй като е присъствието на една община, за да бъде задействана въпросната блокираща квота. Това беше слаб аргумент. От тук насетне кметът трябва да оспори решенията на Общото събрание на акционерите на 9 януари“, обясни Александрова.

Това е шансът Пловдив да има някакъв контрол на ставащото в Панаира.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина