АктуалноБизнесБългарияВластГрадътИзбориНовини

Пловдив почти сигурно губи Панаира – ВИДЕО

Безпрецедентна коалиция на ГЕРБ и БСП в местния парламент го поставя в ръцете на Георги Гергов

Пловдив почти сигурно губи участието си в Международен панаир – Пловдив. Това стана ясно преди минути, когато групите на ГЕРБ и Автентична лява БСП гласуваха „За“ в пълен синхрон по предложението на председателя на социалистите доц. Николай Радев.

С него левите и десните вмениха на представителя на Община Пловдив в Общото събрание на акционерите на „Пълдинтур Инвест“ АД да гласува ЗА всички предложения на мажоритарния собственик Георги Гергов.

Въпреки двукратното прегласуване на предложението на Радев гласовете на ППГОС на ГЕРБ и Столетницата се оказаха мнозинство. За са гласували още нечленуващите в групи Али Байрям/ДПС/ и Костадин Гаров.

Бе обявена 10–минутна почивка и предстои гласуване на цялото предложение за участието на общинския представител в общото събрание на дружеството, което ще гледа апорта на варненските акции.

По всичко личи обаче, че ГЕРБ и БСП ще предоставят Пловдивския панаирен център на Гергов, който вероятно след събранието на 9-ти януари идната година ще има пълен контрол над Панаира.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина