АктуалноБългарияЗелен градИзпод тепетоМненияНовини

Птица без крило обучава на АГРА 2024 – ВИДЕО

Да погалиш дива птица е емоция, която не се дава в живота на всеки човек. Ако тя е хищна и попада в Червения списък на световно застрашените видове, чувството е разтърсващо.

Това преживяване може да ви се случи не сред природата, а в рамките на деветото издание на международното изложение за агробизнес, вино, храни и оборудване – Агра, Винария и Фудтех 2024, което се провежда до 24 февруари в Панаирното градче в Пловдив.

Рекорди и новости на Агра, Винария и Фудтех 2024

Запознайте се с Хари – най-чудноватият участник в изложенията. Той е млад мишелов с мисия.

Хари е спасен от доброволците в центъра за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора, след като е бил отстрелян от бракониери и губи едното си крило.

Дивата птица е приела ролята си на учител, стои кацнала кротко върху ръката на служител на Центъра и подлага гръб на всеки дръзнал да я погали, като пърха с оцелялото си крило.

Участваме с образователна цел на изложението, за да напомним на всички колко е важно да опазваме биоразнообразието в природата и да проявяваме нетърпимост към бракониерстването„, разказаха от центъра за Под тепето.

Вижте още във видеото.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина