АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Кауза Пловдив започна предизборна кампания

Организира среща с живеещите и работещите на ул.” Ген. Данаил Николаев” за Синята зона

Според решение на Общински съвет Пловдив в началото на тази година улица . Ген. Данаил Николаев” в централната градска част “влезе” в обхвата на така наречената Синя зона за платено паркиране.

Тогава съветниците го гласувах въз основа на предложение на шефа на ОП “Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов, който се аргументира с желание от страна на живущите и твърдеше, че има подписка за това. После се оказа, че желанието било изразено устно.

Никаква Синя зона няма на ул.”Ген. Данаил Николаев”

На ул. „Ген. Данаил Николаев“ и днес няма Синя зона

Все още “Данаил Николаев” е без знаци за Синя зона

След оповестяване на случая от медията ни и официално задени въпроси към пресцентъра на общината Лъсна истината за ул.”Ген. Данаил Николаев”.

След близо месец разнищване какво се случва, накрая инженер Калакунов се оправда, че На „Данаил Николаев“ още няма Синя зона, защото свършили знаците.

В първия абзац глаголът влезе е в кавички, защото това не се е случило до ден днешен. Под тепето следи казуса от близо от самото му начало.

„За кого работите?“

Раздвижване обаче все пак има от страна на тромавата администрация. След осем месеца знаците се появиха и от известно време са поставени, обаче завити с черни найлонови човали за боклук.

И само няколко дни след появата им из квартала се появиха разлепени покани за среща с обществеността. Та тази среща се проведе снощи в пространството до киното, по-известно в квартала като “сухите фонтани” или “Дюните”. На нея се появиха всички общински съветници от партията на зам.-кмета Георги Титюков “Кауза Пловдив”.

Румяна Толова, Константин Георгиев, Николай Бухалов и Едуард Сарафян. Липсваше само арх. Цветелин Цоневски.

Основният въпрос от тяхна страна беше “искат ли хората Синя зона или не”, защото преди месец и малко разбрали, че имало и такива дето са против, та дошли да ги изслушат.

В разгара на обичайната за такива квартални срещи говорилня, кавалерите от Кауза Пловдив оставиха дамата да води срещата и да комуникира основно с жителите и работещите на улицата.

Николай Яков, който живее и работи на ул.” Ген. Данаил Николаев” обобщи пред събралите се, че в крайна сметка вече има решение на Об С и присъстващите на срещата съответници също са го гласували. Той предложи от името на всички заинтересовани да има втора среща, на която съветниците да дойдат подготвени с конкретни варианти за решаване на проблема с паркирането, които да обсъдят с хората, за да има смисъл. Хората настояха втората среща да се протоколира задължително.

Така и не стана ясно, защо девет месеца след като каруцата е пусната по нанадолнището, от Кауза Пловдив са решили да бият кончето, за да го връщат обратно.

Единственото обяснение е очевадното – започна предизборна кампания 2023.

И на мен това ми замирисва на местни избори 2023”, коментира пред Под тепето кметът на район “Централен” Георги Стаменов.

Моделът им на действие е същият като в случая с детската ясла в квартал Съдийски преди кампанията през 2019-та, напомни той.

“Има взето решение на ОбС и горепосочените съветници също са го гласували.

Има и други питанки:

Защо монтираните знаци са с черни човалчета ?

Няма ли кой да ги свали след 9- месечното бременеене ?

Не е ли удачно и пресечките на Данаила да влязат в Синята зона, както поискаха част от присъстващите ?

Има ли варианти за паркиране от двете страни на места ?

Кой ще поеме ангажимента ?

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

8 коментари

  1. Ха то пък Стаменов какво ли направи за района?! Нищо!!! Той даже е предизборна кампания не може да направи, че ако не е партията майка да му купи изборите ще гледа кметския кабинет през крив макарон! Този човечец да вземе да види в центъра малките улици на какво са заприличали- швейцарско сирене! Няма улица без дупка! Какво направи за година и половина докато управляваше неговата партия- пак нищо! Я да си ходи при жена му където го командва на лягане е на ставане!

  2. Най- големите крадци и завършени боклуци ще “ оправят“ града…закривай кочината и тютюците алчни копелета в нея!

  3. Местните партии са пълен смях – Титюка, кака Здравка и другите само целят да покажат на големите, че могат да им осигурят малко контролиран вот, пък те да им върнат някой кокал, ако е удобно. Пък в общинския съвет ще помагат.

  4. Значи, повечето спрели коли не са таралясници. Освен това прибирането на пари от хората няма да направи улицата да изглежда като в Монте Карло. И накрая, мрънкащите по правило или са си решили някак паркирането, или просто нямат коли.

  5. Ей, голяма сага, майна! Ореваха орталъка за да си спират таралясниците безплатно, докато са си направили гаражите на магазини и вземат наем за тях. Няма какво да се дискутира повече, да се примирят с нещтата. Свърши безплатният обяд. А от „Кауза за Пловдив“ какво политизират темата? Ще си я надянат като капут и после ще я изхлузят.
    Тия мижитурки от „Кауза за Пловдив“ са толкова безлични, че на база на нищо не могат да изпъкнат и неистово търсят такива „каузи“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина