Никаква Синя зона няма на ул.”Ген. Данаил Николаев”

Актуално Градът Новини Под ножа Разследване

Кой лъже и защо?

“Да не сме луди да искаме да става Синя зона?!” – недоумяват жевеещите на нея

“От 14 януари, четвъртък, „Синя зона“ в Пловдив е с ново работно време – от 8,30 до 18.30 часа, включително и събота. В обхвата зона от същия ден ще бъдат включени централните улици  „Ген. Данаил Николаев“, ул. „Мечников“ и ул. „Елиезер Калев“. Това гласи прессъобщение от Община Пловдив, изпратено до медиите в града в началото на тази седмица. И обяснението, че става дума за изпълнение на решение на Общинския съвет, с което беше променено и името на документа – Наредба за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив.

Отговорният за изпълнението му също е цитиран в прессъобщението:

„За правилното уведомяване на шофьорите най-късно до сряда промените ще да бъдат отразени на знаците, регламентиращи зоната“, заяви Ненко Калакунов, директор  ОП „Паркиране и репатриране“.

Днес 14 януари, четвъртък, 2021-ва година репортер на Под тепето провери изпълнението.

Виждате снимки, направени преди минути на ул. „Ген. Данаил Николаев“ в центъра на Пловдив. Нито снощи, нито днес след обяд там има поставени знаци, че улицата е в синята зона.

От години “Данаила”, както го наричат местните, е еднопосочна улица и от години на нея се паркира от двете страни в разрез със закона. Днес е същото. 40 автомобила има само от двете страни в продължение на 70 метра, включително в обхвата на кръстовища и пешеходни пътеки.

Общинският съвет гласува улицата да стане за платено паркиране преди две седмици, като в мотивите бе съобщено, че има подписка от жителите ѝ с искане за това.

Собствениците на магазини и заведения по улицата, които също живеят на нея, обаче отрекоха пред медията ни да са се подписвали в такава. “Да не сме луди да искаме да става Синя зона?!” – недоумяват жевеещите на нея.

Тъй като до журналистите не стига целия пакет документи, придружаващ едно проекторешение на ОбС, ние също не знаем дали такава подписка съществува. Правим проверка по случая.

Докато тя трае ще е интересно да получим отговор защо приетото вече решение на местния парламент не е изпълнено от отговорното ОП, с ръководител инж. Калакунов, цитиран по-горе от Пресцентъра на общинската администрация.

История с общински паркинг, от който частна фирма прибира таксите за паркиране

Споделете ни във:

6 коментара за “Никаква Синя зона няма на ул.”Ген. Данаил Николаев”

  1. На ул. Елиезер Калев” има поставени знаци, но няма контрол на паркираните автомобили… В това число и на големия паркинг, който е зад Агенция за социално подпомагане… Да не говорим, че има поне 20 изоставени автомобила… Не смятам, че е нормално да се събират пари от синя зона, при положение, че няма никаква маркировка – НИКЪДЕ!!!

  2. Естествено, че няма подписка, просто всеки път излизат с този номер. Видите ли, гражданите имали огромното желание да си плащат за паркирането, да стават луди да пращат SMS-и, та общината да си пълни гушата. А между другото, паркирането от двете страни е законно, но трябва да има знак, който го разрешава.

  3. До Местен – и мен ме дразнят паркираните коли, но защо да стане синя зона питам аз? Когато общината направи паркинги тогава няма проблем да стане. Аман от простотии.

    1. А по какъв друг начин си представяш да се редуцира броят на колите и къде в близост има потенциал за паркинги за толкова много коли? Да си купят или наемат гаражи в новите кооперации. Кой както може да се оправя! Улицата не е и не трябва да е паркинг!

  4. Подписка няма. Всички знаем, че това са шменти-капели. Трябва ли да стане синя зона обаче – ТРЯБВА. Байгън от тез коли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.