АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаРазследване

На ул. „Ген. Данаил Николаев“ и днес няма Синя зона

Не се намира и подписката с искане за включването ѝ

Репортерската ни проверка показа, че и на втория ден от влизането в сила на решението на Общински съвет – Пловдив улица „Генерал Данаил Николаев“ да влезе в обхвата на Синя зона, то не е изпълнено.

За казуса ви съобщихме вчера със статията Никаква Синя зона няма на ул.”Ген. Данаил Николаев”.

Паркиралите автомобили от двете страни на еднопосочната централна улица в 15 часа днес след обяд бяха 132 само в отсечката от бул.“Руски“ до бул.“Васил Априлов“.

Проверката ни показа, че в пакета документи, придружаващи проекторешението при разглеждането му на комисии в Общински съвет, липсва подписка от жители на квартала с такова искане.

Няма такава депозирана подписка и в район „Централен“. По думите на кмета Георги Стаменов, подобно предложение от съкварталците било имало преди близо 2 години. Той не можа да си спомни дали е виждал подписката. „Ако е минала през районната администрация, то ние сме я предали по надлежния ред към ресорните отдели на голяма община, за да бъде взето експертно решение,“ коментира Стаменов.

В справката за депозираните предложения по време на течащото 30-дневно обществено обсъждане на страницата на Община Пловдив в интернет, също не е отразена подобна подписка.

Жителите на централната пловдивска улица твърдят, че са правили подписка преди години пътя да стане еднопосочен и това им желание е било удовлетворено, но да са искали Синя зона – категорично отричат.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Тази измислица „Синя зона“, служи на избраните общински чиновници да съдират кожите на гражданите на същата тази Община, за която уж работят!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина