АктуалноГрадътНовини

Все още „Данаил Николаев“ е без знаци за Синя зона

С общинско решение улицата трябваше да влезе в зоната за платено паркиране и приоритет на местните, но още няма такива знаци

Седмица след влизането в сила на решението Синя зона да бъде разширена и на улица „Данаил Николаев“ в подножието на Бунарджика, там такива знаци все още няма. Улицата, която е еднопосочна от „Руски“ в посока „Васил Априлов“ все още си съществува на стария режим – с масово паркиране от двете страни.

С решение на Общинския съвет улицата трябваше да влезе в обхвата на зоната, която е определена за приоритетно паркиране за местните живущи на съответната улица срещу годишен талон, както и платено паркиране почасово за всички приходящи.

Улицата се оказа комуникационен и бюрократичен проблем за управляващите. Проверка на „Под тепето“ показа, че подписка от живущите, приложена към документите за решението на ОбС няма или поне е била изгубена. Комуникационният проблем се видя в последните дни, в които живущи, които могат да се възползват от привилегията, всъщност не знаят, че улицата ще бъде Синя зона, нямат информация за подобна подписка. Неяснотата от местната власт постави хората в неудобно положение, като не са си изкарвали талони, които ще им дадат преференциална възможност да паркират.

При всички случаи, към 23 януари, все още няма поставени знаци или друга маркировка, която да отбелязва, че улицата е част от Синята зона и паркирането продължава в обичайния ред.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

4 коментари

  1. Преди да слагат още знаци за синя зона, да си оправят сегашните. В генералния план за организация на движението на табелата за синя зона е поставен знак В27, а на физическите табели в целия град е В28.
    Неколкократно съм писал писма и подавал сигнали за тази грешка, писмен отговор така и не съм получил.
    Моля попитайте управниците ни:
    Правят ли разлика между двата знака?
    Кой е правилния?
    Кой е сбъркал при поставянето или проектирането?
    Кой ще си подаде оставката?

    Дано на Вас отговорят…

  2. И понеже проблема с паркирането е толкова лесен за решаване, експертна комисия е решила улиците Заменхоф, Банкова и Феликс Каниц, които са готови да станат синя зона само с по една табела, да бъдат преустроени на пешеходни….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина