АктуалноЗабравеният градИзпод тепетоКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Изоставеният Пловдив: Пак счупиха бариерата в Капана

Устройството на ул. Алцеко осъмна потрошено за N-ти път

Нефункциониращата бариера на тясната улица „Алцеко“ в квартал Капана отново осъмна повредена, видя репортер на Под тепето. Както е видно на снимката, за N-ти пореден път напълно са изкъртили едната част от системата за ограничаване на достъпа, която така или иначе никога не е работела.

Както неведнъж сме подчертавали, инцидентът изобщо не е изненадващ. Причината е в минималния габарит на улицата и фактът, че бариерата е поставена на самото платно от едната част, а другата част от устройството стърчи така, че затруднява десния завой от „Железарска“. Така или иначе там е тясно заради паркиралите автомобили, а тази бариера прави преминаването меко казано „предизвикателство“ за уменията и на най-добрите шофьори, коментират от квартала на творческите индустрии. Именно през тази уличка минава маршрутът на голяма част от товарните автомобили на фирмите-доставчици, които зареждат обектите в Капана. Много често заради невъзможна маневра именно край самата бариера се получават огромни тапи, които стигат до кръстовището на Чифте баня.

Припомняме още, че дълго време там имаше и само бетонен постамент с остри бордюри, където неведнъж шофьори са пукали гуми.

Ограничаването на достъпа на автомобили в Капана започна с превръщането му в пешеходна зона по време на мандата на кмета Иван Тотев. При първоначалното поставяне на бариерите през лятото 2020-та година в мандата на Здравко Димитров, неговият ресорен вице Тодор Чонов заяви, че те се монтират в изпълнение на прието от Общинския съвет в предходния мандат решение и в съответствие с Генералния план за организация на движението и Плана за антитерористичните мерки за контролиран достъп на пешеходните зони. На молба на Под тепето да посочи конкретното решение, той не го направи.

Припомняме, че също така работещите и живеещите в квартала неколкократно настояваха пред бившото ръководство на града за обществено обсъждане на реда за влизане на МПС-та в Капана.

Общината е на път да предизвика тотален хаос в Капана

На тези молби отговорът през изминалите 4 години гласеше, че наредбата още се пише и не е готова. „Предстои да се осъществи на следващ етап“, бе дежурният отговор на зам. – кмета Чонов.

За сметка на това бяха изхарчени хиляди левове за никому ненужни бариери и периодичните им ремонти.

До кога?! – питат пловдивчани.

Под тепето отправи питане към новата управа на града Какво се случва с бариерата в Капана?

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може–– https://da.gd/xlbio

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина