АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориИзпод тепетоНовиниПод лупа

Имало ли е днес инспекция на Колежа?

Здравко Димитров и фенове инспектираха напредъка по строителството на стадион „Христо Ботев“, съобщиха днес от Община Пловдив.

От изпратена информация трябва да става ясно, че градоначалникът се е завърнал най-после от командировката си в Турция и се е захванал да решава проблемите на Пловдив. Съобщава се още, че „контролната обиколка“ била по инициатива на привържениците на жълто-черния отбор и на нея са „констатирани недостатъци, които са заявени към строителя„. В заключение става ясно, че „по нареждане на кмета ще бъде създадена специална работна група с представители от Община Пловдив и общински съветници, която ще наблюдава процеса по завършването на стадиона„. 

Това съобщение нямаше да бъде меко казано странно, ако към него, ей тъй – просто за доказателство, беше прикачена поне една снимка. Озадачаващата липса в текста на конкретика за време, която да отговаря на задължителен въпрос от новинарското правило за четирите „К“ /кога/, те кара да се запиташ:

Наистина ли първата работа на кмета, завръщайки се от Турция, е била да отиде на строежа на Колежа?

Отговорът е – НЕ, а въпросът, който си задаваме всички, е ЗАЩО от кабинета на кмета разпространяват подвеждаща информация.

Подвеждаща, тъй като всеки фен на жълто-черните ще се закълне пред портрета на Ботев, че такова нещо днес не се е случвало.

Истината е, че Зико с представители на екипа му и на строителната фирма са били на Колежа, заедно с привърженици от Сдружението, миналата седмица, в неделя – 15 януари. Точно преди кметът да замине за Турция и да спретне панаира за Панаира.

Може би от чисто суеверие? Ще попитате защо. Защото при предишното му ходене до южната ни съседка /през ноември м.г./ партийният му лидер дойде два пъти в Пловдив в рамките на 5 дни. Втория път Борисов направи оглед на модернизацията на Пречиствателната станция под тепетата, която самият Зико инспектира дни преди това, а при първата си визита за седмицата лидерът на ПП ГЕРБ направи изненадваща проверка на стадион „Ботев“. По време на инспекцията там направи знаковото изявление, че Димитров няма да е кандидат за кмет през 2023-та. /Зико научи в Истанбул, че му вдигат червен картон/. Борисов рече още, че единствената останала задача на Здравко Димитров е да „направи стадионите“.

Явно последното градоначалникът е приел много буквално, с оглед на това, че в сряда 18 януари, докато бе в Турция, в 18 вечерта лидерът му звъня, за да му напомни да внесе жалбата за Панаира.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

 1. А дали обществеността ще научи какво налага толкова чести командировки на кмета точно в Истанбул? Какви блага за града ни се бори да извоюва там?

 2. Този галош разсипа Пловдив , единственто добро наказание за него е 90 тояги вързан на стълб пред общината ! Ако оживее -оживее изкупил си е вината. Ще се поразходи из пловдивските улици с инвалидна количка ,ще разбере и проблемите на тази общност хора от първо лице. Ако пък умре -умре кой го е еня за тоя галош.

  1. За неизвинени отсъствия ОТ РАБОТА В КРИЗИСНИ МОМЕНТИ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ И ЗА НАРУШАВАНЕ НА ТРУДОВАТА ДИСЦИПЛИНА КАКТО ВСЕКИ ОБЩИНСКИ ЗАПЛАТАДЖИЯ

   СЛУЖИТЕЛЯТ ЗИКО СЛЕДВА ДА БЪДЕ ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДИЛИЩЕ ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ЗА ДА БЪДЕ

   ДИСЦИПЛИНАРНО ОСВОБОДЕН ОТ ЗАЕМАНАТА СЛУЖБА

   = ЩОМ Е АБДИКИРАЛ.

   НИКАКВА „ОСТАВКА“ НЕ ПРИЕМАМЕ, САМО УВОЛНЕНИЕ

 3. Силно казано звучи ИНСПЕКТИРА – предполага компетентност, знания, умения, авторитет… то само ВЛАСТ не е достатъчна!

  Неявилият се на работа систематически нарушаващ трудовата дисциплина общински СЛУЖИТЕЛ ЗИКО =баскетБОЛЕН мозъклия кадърник= само се е НАВЪРТАЛ в дружелюбната му агитка спортивни ортаци ритни-топковци.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина