АктуалноВластГрадътИзбор на редактораИзбориНовиниПод лупа

И кметът внесъл документи в съда за Панаира

В 20 часа и 41 минути във вторник вечерта от пресцентъра на Община Пловдив изпратиха съобщение, че са спазени сроковете за обжалване по казуса с Панаира както в съда, така и в Търговския регистър.

Прилагаме пълния текст на съобщението:

„С дата 17.01.2023 г. кметът Здравко Димитров внесе искова молба (изх. номер 23 ЕУ- 111) до Окръжен съд Пловдив за отмяна от съда на взетите решения на Общото събрание на дружеството „Пълдин Туринвест“ от 9 януари 2023 г. Едновременно с това е внесена молба (изх. номер 23 ЕУ- 112) за спиране на вписването в Търговския регистър за увеличение на капитала на дружеството и изменение на устава. Спазени са всички законоустановени срокове за обжалване. 

За предприемане на действията от страна на кмета се стигна, след като Общинският съвет в Пловдив на 19 декември 2023-а година не се съобрази с предложението му за гласуване против увеличаване на капитала на дружеството.

„Както казах и по-рано ще защитя интереса на пловдивчани и ще изпълня решенията на местния законодател„, припомня Здравко Димитров.“

Информацията е изпратена на редакционните пощи на пловдивските медии малко над един час след съобщението от местната централа на ПП ГЕРБ, че съветниците от партията настояват за извънредна сесия за Панаира. И час след като от ДБ обявиха, че са спряли вписването на акциите в Търговския регистър.

По информация на Под тепето градоначалникът е в командировка в Турция и най-вероятно жалбите са входирани по електронен път.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина