АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориНовини

Успех – ДБ спряха вписването на акциите на Панаира

Докато ГЕРБ чакаха обаждане с инструкции от Бойко Борисов

„Успяхме и без кмета! Щастлива съм в края на този изпълнен с притеснения ден! Търговският регистър се съобрази с втората защита, която вмъкнахме в проекта ни за решение за апорта на варненските акции от Панаира и точно на това основание отказва да впише апорта!“ – това съобщи преди минути председателят на групата съветници от Демократична България адвокат Веселина Александрова.

Тя поясни, че длъжностното лице се е позовало именно на т. 1 от решението на Общинския съвет, в която е записанооето, че местния парламент не дава съгласие за намаляване дела на Община Пловдив в капитала на дружеството.

„Това не е блокиращата квота, а другият закон – казвала съм неведнъж, че ползваме защитата на два закона. Изричното несъгласие в т. 1 от решението на Общински съвет е важно именно за активиране на втората ни защита – по Закона за приватизация и следприватизационен контрол, който изисква изрично съгласие„, уточни адв. Александрова.

Именно затова не се отчаях докрай от шизофренното решение от 19 декември, макар и да опитахме два пъти да го оправим (за да имаме две защити, а не една, която може да не бъде зачетена). Просто разчитах на втория закон, допълни тя.

Припомняме, че днес съветниците от ДБ търсиха кмета в общината, за да му напомнят, че изтича срока за оспорване на вписването в Търговския регистър, но него го нямаше – ВИДЕО. Предният ден са искали да го сторят по телефона, но Здравко Димитров не вдигал. 

Още по темата четете в статията Общински панаир за Панаира, кметът се скри от съветниците.

Междувременно от централата на ПП ГЕРД в Пловдив обявиха, че  искат извънредна сесия за Панаира, забравяйки удобно, че не се явиха на предишните две такива по темата. Под тепето разбра, че за да се стигне до тук е имало специално обаждане от партийния лидер Бойко Борисов до градоначалника. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

 1. УВОЛНЕНИЕ поради неявяване на работа (откъдето и – несправяне със задълженията) така както за всеки трудящ се, работник, дюлгерин, шофьор, чиновник, САНовник, Деректор, тромпетист, болнав КАЛИНКОИД = така и за любимеца на Пловдив’2023 милият кадърник г-н

  баскетБОЛЕН мозъклия ЗИКОмир.

  ТО СИ ИМА КОДЕКС НА ТРУДА ЗА ЗАПЛАТАДЖИИТЕ.

  Само „свободно практикуващи“ (не на служба) ОЛИГАРХИ, АРХОНТци, АРХОНТки със техните АРХОНТчета НЕ ГИ ЛОВИ ТРУДОВАТА ДИСЦИПЛИНА.

  ЮРИСТИ ОТ ОбСЪВЕТ (И ОТ СелСъвета) СЪС СВИДЕТЕЛИ МОГАТ ДА ОСЪДЯТ КМЕТА =МАКАР И ИЗБИРАЕМ= ЗА КРЪШКАНЕ И ДЕЗЕРТЬОРСТВО

  1. …ПРИ КОЕТО ПРЕД СЪДА Е ДОКАЗУЕМА ЗНАЧИТЕЛНА МАТЕРИАЛНА ЩЕТА ЗА ГРАДА И НАСЕЛЕНИЕТО ОТ НЕЯВЯВАНЕ НА РАБОТА НА ТОЗИ СЛУЖИТЕЛ ===> СЪОТВЕТНО ПРЕДИЗВИКВАЩА ИСК ЗА СПРАВЕДЛИВО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ ЛИЧНИТЕ МУ ИМУЩЕСТВА / НАСЛЕДНИЦИ / ДЕВЕТНАЙСТО КОЛЯНО

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина