АктуалноГласовеГрадътНовиниПод лупа

Граждани се организират за извънредната сесия за Панаира

Още преди официално Съветник № 1 да свика официално извънредната сесия за Панаира днес, гражданското общество се организира за присъствие в пленарна зала на местния парламент. Събитието в социалната мрежа може да видите ТУК.

То е обявено под наслов „Да си върнем панаира днес“. Организаторите, сред които са и голяма част от инициативата „За парка“ и „Да спрем Пробива под Водната палата“ приканват гражданите на Пловдив да дойдат в 14,30 часа в сградата на Об С на ул. „Авксентий Велешки“ и да говорят от трибуната.

„Гражданите могат и трябва да търсят сметка на управляващите“, се казва още в апела.

Припомняме, че по думите на местния лидер на ГЕРБ Иван Тотев мотивите на партийната група за исканата извънредна сесия днес са:

„Първото решение на местния парламент за Панаира си изпълни задачата и сега в един спокоен и диалогичен тон трябва да се вземе решение за по-нататък.“

В интервю за Под тепето бившият кмет уточни, че под „спокоен и диалогичен тон“ има предвид:

„Без протестиращи с плакати в залата и без 10 депутати, които си правят PR.“

Как Тотев защити неприсъствието на групата на ГЕРБ в предишните две извънредни заседания по темата и каква е ролята на Бойко Борисов в случващото се днес четете ТУК

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина