АктуалноВластГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовини

Иван Тотев за Панаира: Необходимо е ново решение на Об С, защото има нов казус

„Първото решение за Панаира си изпълни задачата, сега в диалогичен и спокоен тон трябва да решим какво правим от тук нататък. Следва дело по същество в съда, което е нова ситуация и за нея се налага ново решение на Общинския съвет. Това е нов казус и съответно трябват нови действия от страна на Община Пловдив, а това трябва да стане след решение на Об С.“ – Така градският лидер на ПП ГЕРБ в Пловдив и бивш кмет на града Иван Тотев отговори на въпрос на Под тепето какви са мотивите на партийната група за исканата извънредна сесия за Панаира.

Той потвърди пред медията ни, че в момента се Организира заседанието за днес след обяд.

Освен съветниците от ГЕРБ под искането ще се подпишат и 5-мата съветници от партията на зам.-кмета Георги Титюков „Кауза България“, разбра репортерът ни.

„Първото решение на местния парламент за Панаира си изпълни задачата и сега в един спокоен и диалогичен тон трябва да се вземе решение за по-нататък. Без протестиращи с плакати в залата и без 10 депутати, които си правят PR.“ – така Иван Тотев аргументира спешното свикване на сесия по казуса.

По думите му съветниците, заедно с юристи, ще трябва да проверят в хода на делото дали е възможно Община Варна да си направи отказ на апорта и Община Пловдив да купи варненските акции.

„Те са оценени по 1 лев, тоест струват 16 300 000 лева. Общински съвет – Пловдив може да реши да поиска тези пари от държавата“, предположи Тотев.

Неприсъствието на групата на ГЕРБ в предишните две извънредни заседания по темата той защити с тезата, че взетото преди тях решение на ОбС е било в сила и си е свършило работата. По думите му от това политиканстване нямало нужда.

„Решението на ОбС бе достатъчно, за да спре вписването на акциите на Варна в Търговския регистър и това е факт“, заяви местният лидер на ГЕРБ.

На въпрос на Под тепето кога е внесено искането от страна на общината и дали това не се е случило под давление на партийния лидер Бойко Борисов, Иван Тотев обясни следното:

Истината е, че г-н Борисов ми се обади вчера в 6 часа, но само да пита какво се случва и да напомни да не изпуснем сроковете. Казах му, че кметът е в Турция и сега ще се обадя в общината да видя какво става. Обадих се и попитах какво става. Г-н Борисов пък се обади на Здравко Димитров и той му каза, че ще изпълни решението на ОБС в срока.

В същото време Тотев заяви, че документите от страна на Община Пловдив са подаден в Търговския регистър преди края на работния ден.

Защо от регистъра били излезли с решение още същия ден, като имало срок това да стане и днес, той не се ангажира да коментира.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Този льольо-корумпе нали обясняваше, че няма какво да се събират? Стана национално-медиен поредният золум на ГЕРБ-Пловдив и им звъннаха, че са прекалили до безкрай отново. И сега почва плюнченето.

    1. „Командированият“ към Турско (за какво? от кого? щото Мара фтасала та си няма друга работа в Града?) баскетБОЛЕН мозъклия кадърник да бъде изправен пред съдилище ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ЗАЕМАНАТА ДЛЪЖНОСТ ПОРАДИ НЕСПРАВЯНЕ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПОРАДИ НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ И ПРИЧИНЕНИ ЗНАЧИТЕЛНИ МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ НА ГРАДА И НА ГРАЖДАНСТВОТО ===> така както всеки служител на заплата за нарушаване на трудовата дисциплина =

      =ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ, НИКАКВА . . . „ОСТАВЧИЦА“ много молим, и то с плащане на обезщетението от собствените имущества, имоти, наследства до девето коляно до стотинката!

      Уволнение по съдебно решение, а не „оставка“!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина