„гледам че разни наркоманчета са се накокържили защо ходим по първи копки”

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Култура Новини Под ножа
Зико и дружина

Или как си общуват общинските съветници, които оформят коалицията, управляваща града

И също кой и защо може би е “наркоманчето” в този диалог в социалната мрежа

”Другия път чакай покана с бъклица и дрян, че според някои наркомани нямаш право да ходиш на първи копки”

„Защо да нямам право? Не виждам причина всеки гражданин да може да отиде, това си е публично събитие.”

„Гледам че разни наркоманчета са се накокържили защо ходим по първи копки”

Това е публична комуникация между двама общински съветници в Пловдив, Европейска столица на културата 2019. Коментарите са под пост на Евелин Парасков във Фейсбук от първата копка на реконструкцията на ул. „Даме Груев” вчера, илюстрирана с негова снимка в компанията на съпартийците му от „Съюз за Пловдив” Владимир Темелков и Веселин Козарев, днес директор на „Градини и паркове”, Едуард Сарафян, Румяна Толова и Константин Георгиев от „Кауза Пловдив” и, разбира се, кметът Здравко Димитров. Иначе казано- част от коалицията, която управлява в момента града.

Парасков очевидно е много горд със старта на реконструкцията на „Даме Груев”, защото от поста му разбираме, че от „Съюз за Пловдив” са водили доста разговори с новата администрация на кмета Димитров, а през 2019г. именно тяхното предложение за проекта е било прието.

„ От доста години съм общински съветник и никога до този момент не бях присъствал на първа копка. Отидохме с колегите на тази, не защото церемония е нещо много важно, а защото „Съюз за Пловдив“ водихме дългогодишна борба за решаването на проблема. От 2011г. до 2019г. ние сме внасяли предложение към бюджета на всяка една капиталова програма. След доста разговори с новата администрация на кмета Димитров, през 2019г. нашето предложение беше прието и включено за първи път, а днес и изпълнението започва. Щастлив съм! Важно е само да не допуснем този символ на разрухата да се превърне в символ на разхищението.”, пише Евелин Парасков.

Браво на г-н Парасков и партията му, създадена от Дани Каназирева, днес народен представител от ГЕРБ. Очевидно работят в полза на обществото. Какво следва под поста му обаче:

”Другия път чакай покана с бъклица и дрян, че според някои наркомани нямаш право да ходиш на първи копки”, пише в коментар един от героите в снимката- Константин Георгиев от „Кауза Пловдив”.

„Защо да нямам право? Не виждам причина всеки гражданин да може да отиде, това си е публично събитие.”, отговаря му съвсем резонно Евелин Парасков.

„Гледам че разни наркоманчета са се накокържили защо ходим по първи копки”, затваря елегантно темата Константин Георгиев.

Сега да се вгледаме кои би могло да бъдат разните „наркоманчета”, които Георгиев визира в коментарите си. На вчерашната първа копка присъстваха изпълнителите на проекта от фирма „Парсек Груп”. Хора от екипа на Здравко Димитров. Случайно преминаващи граждани. И журналисти. Един от тях бе авторът на тези редове. Същият, който по- късно ще попита излезлите да искат оставката на Пламен Райчев (също присъствал на копката, разбира се) районни кметове от ГЕРБ и председателя на групата на партията в Общински съвет: „Казвате, че се надявате на повече диалогичност с кмета, но той очевидно води диалози по-чето с представители на други групи в Общински съвет. Дори днес те бяха там, на първата копка. Каква ще е позицията оттук насетне на групата на ГЕРБ в Общински съвет относно решенията на г-н кмета и екипа му?”. А по- късно написа в коментар в Под тепето следното:

„Разривът между Зико и ГЕРБ вече е видим за всички. Разговори между представителите на партията и кметът на същата тази партия относно политиките за управление на Пловдив вече няма. Тези разговори Здравко Димитров води с други. Край общината като същински градоначалници паркират не избраните от партията районни кметове, а представителите на другите политически формации в местния парламент. Те са хората, с които Здравко Димитров взима решенията ежедневно в кабинета си. Те са хората, които му осигуряват комфорта в Общински съвет. Те са хората, които ходят на първи копки, защото те са тези, които се интересуват от проектите, поръчките и строителството в града.  Не ГЕРБ, а Кауза Пловдив, ВМРО и Съюз за Пловдив управляват Община Пловдив в последните две години. „ Така не може да продължава”, каза ГЕРБ-Пловдив на Зико днес. Отговорът на Зико чрез пресслужбата на общината е „Може”.

Диалогът под поста на Евелин Парасков се случва след пресконференцията на ГЕРБ и след коментара на същия този „писач”, чийто редове четете сега. Няма да се спирам на грамотността и езика на един от двамата участници в тази размяна на коментари. Ще отбележа обаче, че никой друг не повдигна темата за присъстващите на въпросната първа копка. Интересното е, че по същото време, под публикацията в Под тепето, се появяват и сходни коментари на читатели:

„Ивчо Дивчо”: Мирише ми но джойнт

Бай Стоян Дебелия: Аман, от надрусани писачи и смукачи на пари от бюджета, визирам нарко мулето на Тотев

Под редица публикации, касаещи дейността на Кауза Пловдив и конкретно личността на Константин Георгиев, са се появявали сродни коментари за „наркоманчета”, „джойнт”, „трева” и прочие.

Аз няма как да се припозная в ролята на „наркоманче”, тъй като не употребявам никакъв вид наркотици.  Но ако приема, че Константин Георгиев и приятелите му ме наричат така, няма да се обидя. Предпочитам по този начин да се търкалям в устите на хора, които имат далеч по-цветисти прякори. Колкото до евентуална причина за такова определение спрямо скромната ми особа допускам, че това би могло да бъде особената ми физическа линия, ярко контрастираща на линията на употребяващия думата „наркоманче” Константин Георгиев, с която си е спечелил едно определено прозвище, свързано с пластмасов съд за кисело зеле или домашна ракия. Допускам, че може и да е друго- „наркоманчета” за г-н Георгиев са всички хора, които отказват предлаганите от него дивечови луканки след интервю в Общински съвет по разследването на Под тепето „Пловдив ли е каузата на Кауза Пловдив”. Или пък може би минава за „наркоманче” човек, който не приема предложенията на г-н Георгиев и лидерът му г-н Титюков за предизборна реклама на формацията му по чисто принципни съображения в „случайна” среща, организирана от трето лице.

Ако е така, с чест ще нося титлата „наркоманче”. И ще се радвам, ако г-н Георгиев продължава да ме назовава така. При това публично.

Споделете ни във:

21 коментара за “„гледам че разни наркоманчета са се накокържили защо ходим по първи копки”

 1. Лична отговорност, край на колективната отговорност, какво е това първа копка / губене на време/, има ли го в личната компетенция какво им е разрешено като служители, е това са снимки за спомен като за ескурзианти, по какво се разбира че започва ново строителство и къде е направена снимката ???

 2. Браво на Под тепето за смелостта, а тези на снимката всички са за затвора! Особено титюците, всички са крадци, заедно с техния нов приятел големия бял мъж…

 3. Ей, построиха по една кооперация вече и за много велики се мислят. Провинциалисти и далавераджии.

 4. Иво е либераст, ама му симпатизирам , нека си пуши марихуана, кво лошо има? А тези утрепки бидони ,мидони са се взели за локално дерибеи и си мислят ,че могат да налагат чалгата върху останалите граждани на Пловдив! Вън вмирисани на евтина ракия луканкаджии, вън от нашия град!

 5. Това духовно нечостъплътно момче, Дернев не е само наркомуле, а и медииното муле на Тотев. Скоро ще пише за патрона му статии от дома на бай Ставри.

 6. Тютюци, Бидони и Владо мафиота трябва да бъдат изгонени от Общинския съвет на Пловдив с шумове. Срам е за Пловдивчани, проблемите им да решават такива бандити. А Тютючето искало да се приключи към ПП- пази Боже!

 7. Поздравления на Под Тепето, защото за пореден път са една от двете обективни медии в града, които назовават нещата с истинските им имена. А титюците, данитата, кисьовчетата и Кардинал Беляшки са паразити….те и си го показват.

 8. Гузен негонен бяга. Хахаха
  Абе вие медия ли сте или блог за лични обяснения???
  Кажи колко пари взехте от ЕСК, от културни проекти на Пловдив, от разни фондацийки…. кой ви издържа като всъщност почти никой не ви чете.

  1. “…всъщност почти никой не ви чете…” – ами значи нямало нужда да се стряскаш и да се ‘абиш, щом НИКОЙ…

   (Ама ти май, а? Чукча-читатель? Ха-ха!)

   Тъй, тъй, НИКОЙ, кис-кис, по 30 трийсетина реплики някои тематики предизвикват, добре, че ги махат още същия следобед…

  2. Лични, не лични, все тая! Тия от каузите и съюзите за Пловдив са тъжни отражения на нивото на “елитът” на Пловдив. А Георгиев, ако търси наркоманчета, да се огледа близо до себе си, че се чуват разни неща за великия му лидер Тютюка. Браво, Дернев! Дано резултатите от парламентарните избори, да се пренесат и на местно ниво и да ги занулят каузите, съюзите, “войводите” и другите неграмотници.

 9. От името на безИМЕнните читатели на Дернев подкрепям защитната му реакция.

  ИМЕнити бабаити напират да сплашват независимите и дисидентите още от прогимназиална възраст, затова не бива да “подвием опашка”.

  За жалост така се отплесваме от ПървоКопската (и др.) ДРАМА

  1. (От друга страна неуместно е да ни занимаваш #КОЙ какво бил благоволил да общува “на прост просташкий язик” със себеподобните си на частната си страница ТУК – оти я не се интересуеме, таман толкова колкото от …спалнята Му, ха, много Важно!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.