„гледам че разни наркоманчета са се накокържили защо ходим по първи копки”

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Култура Новини Под ножа
Зико и дружина

Или как си общуват общинските съветници, които оформят коалицията, управляваща града

И също кой и защо може би е „наркоманчето“ в този диалог в социалната мрежа

”Другия път чакай покана с бъклица и дрян, че според някои наркомани нямаш право да ходиш на първи копки”

„Защо да нямам право? Не виждам причина всеки гражданин да може да отиде, това си е публично събитие.”

„Гледам че разни наркоманчета са се накокържили защо ходим по първи копки”

Това е публична комуникация между двама общински съветници в Пловдив, Европейска столица на културата 2019. Коментарите са под пост на Евелин Парасков във Фейсбук от първата копка на реконструкцията на ул. „Даме Груев” вчера, илюстрирана с негова снимка в компанията на съпартийците му от „Съюз за Пловдив” Владимир Темелков и Веселин Козарев, днес директор на „Градини и паркове”, Едуард Сарафян, Румяна Толова и Константин Георгиев от „Кауза Пловдив” и, разбира се, кметът Здравко Димитров. Иначе казано- част от коалицията, която управлява в момента града.

Парасков очевидно е много горд със старта на реконструкцията на „Даме Груев”, защото от поста му разбираме, че от „Съюз за Пловдив” са водили доста разговори с новата администрация на кмета Димитров, а през 2019г. именно тяхното предложение за проекта е било прието.

„ От доста години съм общински съветник и никога до този момент не бях присъствал на първа копка. Отидохме с колегите на тази, не защото церемония е нещо много важно, а защото „Съюз за Пловдив“ водихме дългогодишна борба за решаването на проблема. От 2011г. до 2019г. ние сме внасяли предложение към бюджета на всяка една капиталова програма. След доста разговори с новата администрация на кмета Димитров, през 2019г. нашето предложение беше прието и включено за първи път, а днес и изпълнението започва. Щастлив съм! Важно е само да не допуснем този символ на разрухата да се превърне в символ на разхищението.”, пише Евелин Парасков.

Браво на г-н Парасков и партията му, създадена от Дани Каназирева, днес народен представител от ГЕРБ. Очевидно работят в полза на обществото. Какво следва под поста му обаче:

”Другия път чакай покана с бъклица и дрян, че според някои наркомани нямаш право да ходиш на първи копки”, пише в коментар един от героите в снимката- Константин Георгиев от „Кауза Пловдив”.

„Защо да нямам право? Не виждам причина всеки гражданин да може да отиде, това си е публично събитие.”, отговаря му съвсем резонно Евелин Парасков.

„Гледам че разни наркоманчета са се накокържили защо ходим по първи копки”, затваря елегантно темата Константин Георгиев.

Сега да се вгледаме кои би могло да бъдат разните „наркоманчета”, които Георгиев визира в коментарите си. На вчерашната първа копка присъстваха изпълнителите на проекта от фирма „Парсек Груп”. Хора от екипа на Здравко Димитров. Случайно преминаващи граждани. И журналисти. Един от тях бе авторът на тези редове. Същият, който по- късно ще попита излезлите да искат оставката на Пламен Райчев (също присъствал на копката, разбира се) районни кметове от ГЕРБ и председателя на групата на партията в Общински съвет: „Казвате, че се надявате на повече диалогичност с кмета, но той очевидно води диалози по-чето с представители на други групи в Общински съвет. Дори днес те бяха там, на първата копка. Каква ще е позицията оттук насетне на групата на ГЕРБ в Общински съвет относно решенията на г-н кмета и екипа му?”. А по- късно написа в коментар в Под тепето следното:

„Разривът между Зико и ГЕРБ вече е видим за всички. Разговори между представителите на партията и кметът на същата тази партия относно политиките за управление на Пловдив вече няма. Тези разговори Здравко Димитров води с други. Край общината като същински градоначалници паркират не избраните от партията районни кметове, а представителите на другите политически формации в местния парламент. Те са хората, с които Здравко Димитров взима решенията ежедневно в кабинета си. Те са хората, които му осигуряват комфорта в Общински съвет. Те са хората, които ходят на първи копки, защото те са тези, които се интересуват от проектите, поръчките и строителството в града.  Не ГЕРБ, а Кауза Пловдив, ВМРО и Съюз за Пловдив управляват Община Пловдив в последните две години. „ Така не може да продължава”, каза ГЕРБ-Пловдив на Зико днес. Отговорът на Зико чрез пресслужбата на общината е „Може”.

Диалогът под поста на Евелин Парасков се случва след пресконференцията на ГЕРБ и след коментара на същия този „писач”, чийто редове четете сега. Няма да се спирам на грамотността и езика на един от двамата участници в тази размяна на коментари. Ще отбележа обаче, че никой друг не повдигна темата за присъстващите на въпросната първа копка. Интересното е, че по същото време, под публикацията в Под тепето, се появяват и сходни коментари на читатели:

„Ивчо Дивчо”: Мирише ми но джойнт

Бай Стоян Дебелия: Аман, от надрусани писачи и смукачи на пари от бюджета, визирам нарко мулето на Тотев

Под редица публикации, касаещи дейността на Кауза Пловдив и конкретно личността на Константин Георгиев, са се появявали сродни коментари за „наркоманчета”, „джойнт”, „трева” и прочие.

Аз няма как да се припозная в ролята на „наркоманче”, тъй като не употребявам никакъв вид наркотици.  Но ако приема, че Константин Георгиев и приятелите му ме наричат така, няма да се обидя. Предпочитам по този начин да се търкалям в устите на хора, които имат далеч по-цветисти прякори. Колкото до евентуална причина за такова определение спрямо скромната ми особа допускам, че това би могло да бъде особената ми физическа линия, ярко контрастираща на линията на употребяващия думата „наркоманче” Константин Георгиев, с която си е спечелил едно определено прозвище, свързано с пластмасов съд за кисело зеле или домашна ракия. Допускам, че може и да е друго- „наркоманчета” за г-н Георгиев са всички хора, които отказват предлаганите от него дивечови луканки след интервю в Общински съвет по разследването на Под тепето „Пловдив ли е каузата на Кауза Пловдив”. Или пък може би минава за „наркоманче” човек, който не приема предложенията на г-н Георгиев и лидерът му г-н Титюков за предизборна реклама на формацията му по чисто принципни съображения в „случайна” среща, организирана от трето лице.

Ако е така, с чест ще нося титлата „наркоманче”. И ще се радвам, ако г-н Георгиев продължава да ме назовава така. При това публично.

Споделете ни във:

21 thoughts on “„гледам че разни наркоманчета са се накокържили защо ходим по първи копки”

 1. Всякой ПУШАЧ е -разбира се- зависим от отровата Никотин, щом не може до сряда да ги откаже.

  „ТоксикоДепендент“ ги наричаме във Вечния Град РИМ =ROMA, Citta Eterna.

  Всякое пиянде = тоже. Както и пристрастените към хапчета за зъбобол. Така че тук липсва ПРЕДМЕТ за разправии; ако аз се ентересувах кой Мъдрец какво си гука със себеподобниия му фъф нейзиния си ФБ щях да ги следя и чета ТАМ, ама друг път…

  Айде сега да не си губя времето повече, че забелязвам по-долу на Първа Страница (дето му беше мястото на казуса ПодГарата /ПРЕД/ЗАД) че НАБЛИЖАВА ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО, майно льо, през ноември, та ми остават едва 11 месеца да се подготвя,,,

  (Дернев крайно време е да въведе под всяка Реплика БУТОН ОТГОВОР не само, ами и ОЦЕНКА (+ –) така както водещите в Наше Село издания Марица и дори Пловдив-Он-ЛАЙНА, за да помогне на очинайка ми поне при оживен диалог да се ориентира #КОЙ крив / КОЙ праф

  1. …извинявам се, пропуснах да затворя скобата на последния параграф, та ето сега: )
   Даже 🙂

 2. Зико е хитър! ГЕРБ е със затихващи функции /нещо като НДСВ от близкото минало / и ще се преориентира откъде ще дойдат новите кинти… Нищо ново под Слънцето!

  1. ТЪП не бил кметът, както си мислехме, той милият бил „хитър“,ха!

   Пропуснал си № номера на банковата сметка – да ти преведат бакшиша безкасово.

   С мощната ЛентоРезачка (с двойна галигануда!) и с ПъевоКопача ЗИКО будалата беше лесничко надхитрен от ЖЕЛЕЗНИЧАРЯ за Първа Копка на опустошенията пред и зад Гарата, от което Тотев успя да се изплъзне.

   „Хитър“ бил Зико, кис-кис

 3. За „КалЗа Пловдив“ важно е да получават съответния процент. Нищо друго! Дано да им секнат купените гласове на следващите избори на тези продажници и да не влезнат повече в общинския съвет

  1. Има по-важни опасности пред Града, проверете каква привилегия за Ценните КАЛИНКИ (безценните!) се гласи да си гласува СелСъветът във вторник на следващото ешмедеме.
   Ето ЛИНК:
   https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/predlagat-evtini-jilishta-na-shefove-na-obshtinski-firmi-v-plovdiv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.