Разривът между Зико и ГЕРБ вече е видим за всички

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа
ГЕРБ ПЛОВДИВ районни кметове

Зам.-кметът Пламен Райчев няма намерение да подава оставка, а кметът Здравко Димитров няма намерения да му я иска. Това излиза от поканата за среща на Райчев с районните кметове, разпространена днес от пресслужбата на общината, час след безпрецедентния брифинг на ГЕРБ и вече откритата конфронтация между партията и издигнатия от нея градоначалник и екипа му. Това не е война вътре в ГЕРБ, както написаха някои пловдивски медии.

Всъщност нещо очаквано се случи днес. Районните кметове и председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент излязоха публично пред медиите с послание „Така не може да продължава” към кмета Здравко Димитров. Казаха го не в прав текст, а с искането на оставката на ключовия му заместник Пламен Райчев. С днешния си политически акт обаче те размахаха пръст в лицето на градоначалника с ясната заявка, че градът се управлява не просто без да се взима предвид мнението на партията, а и често нещата в града се случват въпреки него. Особено що се отнася до обществените поръчки. Стигна се до там кметът на район Централен да застава на страната на протестиращите срещу общината жители на ул. „Май”, която седи разорана от повече от година и половина.

Разривът между Зико и ГЕРБ вече е видим за всички. Разговори между представителите на партията и кметът на същата тази партия относно политиките за управление на Пловдив вече няма. Тези разговори Здравко Димитров води с други. Край общината като същински градоначалници паркират не избраните от партията районни кметове, а представителите на другите политически формации в местния парламент. Те са хората, с които Здравко Димитров взима решенията ежедневно в кабинета си. Те са хората, които му осигуряват комфорта в Общински съвет. Те са хората, които ходят на първи копки, защото те са тези, които се интересуват от проектите, поръчките и строителството в града.  Не ГЕРБ, а Кауза Пловдив, ВМРО и Съюз за Пловдив управляват Община Пловдив в последните две години. „ Така не може да продължава”, каза ГЕРБ-Пловдив на Зико днес. Отговорът на Зико чрез пресслужбата на общината е „Може”.

Събитията от днес са първите изстрели във вече открития за обществеността военен фронт. Битката досега бе на тихия такъв. Гърмежите обаче вече се чуват. Събитията, случайно или не, наподобяват тези през 2008г., когато ГЕРБ сне доверието си от Славчо Атанасов, който стана кмет с подкрепата на партията. Дали това ще се случи и сега, предстои да разберем от действията на двете страни.

Споделете ни във:

12 коментара за “Разривът между Зико и ГЕРБ вече е видим за всички

 1. На Зико акълът му стига само за да се урежда на места, където не му е мястото. Видя се, когато от безсмисления областен съвет се премести в общината, където трябва да се върши работа. Дори Маминия днес изглежда като титан на мисълта пред него.

 2. Тея от снимката изглеждат като ОПГ по време на разпит . Оъвратяги ,ала като си представиш на техните места педераси от ДБ ква е алтернативата? Никва ….

  1. Много добре казано: “…ОПГ по време на разпит . Отвратяги!…” опитай с журналистика да се занимаваш, или поне като дописник на ПодТеЛето за радост на читателското стадо!

 3. 1.ГЕРБ остана вече като мрачен спомен (идиолигия ли? Попе, попе!)
  2.Което не значи, че баскетБОЛНИЯТ мозъклия е стока (опустошаването около гарата Тотев не се подлъга да го “копне”!)
  3.Железно правило е властелинът да не назначава превъзхождащи го умници – затова не само Строителният, ами “културният” ЗАМ-Халтура да не би да е за свят, с изг7зиците, които бълват неговите заплатаджии, та настигнахме почти НовоСело?
  4.По’третът ф рамка под стъкло на Зико ЩЕ застане на ламперията в СелСъвета наред с другите кадърници, които докараха Града до днешните висоти…
  5.Хвала!

 4. Зико бой по тия мамини крадци. От егото и страха на тия посредствени кметчета/без Коцето Язов/ и Тотев няма целия град да страда. Пловдив се управлява от кмет който да се грижи за всички, а не за герберски калинки.

 5. Стига сте го Зикосвали този посредствен човек! Истинският Зико беше футболист, а като българския Зико открай време е известен Петър Зехтински. Не зная откъде се вземат амбициите на Димитров, но от години драпа да стане кмет и дано да е доволен, че успя, та да се откаже по-скоро. Иначе пловдивчани само си лаят, но все избират когото им натрапят.

 6. Вън тоя некадърник от Лъки! Само злоупотреби и хаос, същия като Чорапа, основно кинти им са в тъпите кратни селски! Много изкараха даже! Престъпници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.