АктуалноГрадътКварталиНовиниРазследване

Арестуваха двойка на Централна гара в Пловдив, пазарувала наркотици

Двамата хванали влака за София, „заредили“ и на слизане били причакани от полицията

Хероинът бил предназначен за разпространение в Столипиново

След новината за заловения с гонка на магистралата гражданин на Черна гора с 10 кг наркотик от Полицията и Прокуратурата в Пловдив съобщиха за двама задържани на Централна гара с близо 400 грама хероин.

Арестуваните са на по 39 години – мъж и жена от град Пловдив. Те са задържани в момент, в който вече са се снабдили с наркотично вещество – хероин, с тегло близо 400 грама от територията на София, който бил предназначен за разпространение на територията на Пловдив и в частност квартал „Столипиново„, разкри по време на нарочен брифинг директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. ком. Георги Чортов.

„Отишли са с влак до София, върнали са се в Пловдив пак с влак и на Централна гара са били задържани. Спрямо всеки един от тях е повдигнато обвинение за разпространение на високорискови вещества. Разпоредено е задържането им за 72 часа, предстои искане на постоянна мярка за неотклонение. Ако бъдат признати за виновни ги очаква от 3 до 12 години лишаване на свобода и глоба от 20 до 30 хиляди лева”, уточни прок. Галина Андреева – Минчева, заместник-окръжен прокурор на Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина