АктуалноБългарияКриминалеНовиниРазследване

Задържаха на магистралата гражданин на Черна гора с 10 кг наркотик – ВИДЕО

30-годишен мъж от Черна гора е задържан в понеделник в пловдивската отсечка на автомагистрала „Тракия“, след като в автомобила му е открито сериозно количество наркотично вещество. За случая съобщиха на съвместен брифинг Галина Андреева – Минчева, зам.-окръжен прокурор на гр. Пловдив, ст. комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР –Пловдив и комисар Георги Ташев от отдел „Криминална полиция“.

Шофьорът на буса не спрял на подадения сигнал да спре от патрул, който проверявал за трафик на мигранти и започнало кратко преследване. По време на проверката бил много притеснен, затова униформените извикали на помощ колеги с обучено куче и представители на агенция „Митници“ с мобилен скенер.

Вижте подробности от директорът на пловдивската полиция старши комисар Георги Чергов.

„В тайници над гумите са открити над 10 килограма „препарат“, който съдържа високорисково наркотично вещество от рода на синтетичния хаших“, поясни ст. ком. Чортов.

Според разследващите пратката не е била предназначена за България.

В момента спрямо задържания гражданин на република Черна гора е постановена прокурорска мярка за неотклонение. Предстои Прокуратурата да внесе в съда искане за „постоянно задържане под стража“. Предвиденото наказание в закона за този род престъпление е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 до 30 хиляди лева”, припомни прок. Галина Андреева.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина