НовиниРазследванеТемида

Повдигнаха обвинения на 17-годишния убиец от Скутаре

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече ката обвиняем непълнолетен за извършено убийство в с. Скутаре, обл. Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем С.Ч., на 17 г., за това, че на 10.09.2023 г. в землището на с. Скутаре, обл. Пловдив, в местността „Голям гьол“, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е отнел чужда движима вещ – пари на стойност 60 лв., от владението на Ж.П., на 64 г., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Грабежът е бил придружен с тежка телесна повреда, довела до остра кръвозагуба, от която е настъпила смъртта на Ж.П. Престъплението е квалифицирано по чл. 199, ал.2, т.1, пр.1, вр. чл. 198, ал.1, вр. чл. 63, ал.1 т. 2 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че убийството в Скутаре бе разкрито само за седмица. Както ви съобщихме по-рано днес Обир за 60 лева е причината за побоя над пастира Живко.

Установено е, че С.Ч. и пострадалият Ж.П. работили в животновъдна ферма в с. Скутаре, обл. Пловдив. На 10 септември 2023 г. С.Ч. нанесъл побой на Ж.П. с цел грабеж. Трупът на пострадалия бил намерен на 13 септември 2023 г. в нива покрай жп линията в землището на с. Скутаре. Първоначално не били установени видими следи от насилие по тялото на Ж.П. Назначена е била съдебномедицинска експертиза, чието заключение сочи, че смъртта е настъпила от вътрешни травматични увреждания.

Обвиняемият С.Ч. е бил задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура-Пловдив е внесла искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, което е било уважено от съда.

Подробности по случая бяха дадени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив, в който участваха Галина Андреева-Минчева, зам.-окръжен прокурор, ст. комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР-Пловдив, и Георги Ташев, началник на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив.   

Под тепето ви предаде брифинга на живо.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина