АктуалноБългарияГероите на деняГрадътЖивотЗабавлениеНовини

20 ентусиасти почистиха Сахат тепе

Събраха около 100 килограма отпадъци

Испанец и руснак се включиха в акцията

Иво Дернев

Двадесетина ентусиасти, сред които и хора от екипа на Под тепето, се включиха в обявеното във Фейсбук доброволческо почистване на Сахат тепе. Акцията стартира точно в 13 часа, от чешмичката, близо паметника на Христо Г. Данов, чието име носи хълма. Със собствени средства гражданите бяха закупили чували и латексови ръкавици. С тях събраха близо 100 килограма отпадъци от тепето. Бяха обрани дори изхвърлените фасове по скалите.

Точно два часа ни бяха нужни за да почистим този прекрасна природна забележителност в сърцето на града. Сега се надяваме хората да пазят и да не хвърлят боклуците си, а да ги събират прилежно, обясни младата дама Диана, организатор на събитието в социалната мрежа. Тя отчете, че днес е събран значително по-малко боклук от миналогодишната доброволческа кампания, което е и добрата новина.

Големият проблем според включилите се в днешното почистване е липсата на кошчета там, където се събират хора.

Вярваме, че ако има повече съдове за отпадъци, хората ще цапат по-малко. Това обаче е мисия на общината, не можем да ги осигурим ние, обясниха участниците в акцията.

Сред най-активните в оборката бяха испанец и руснак, за които Сахат тепе е любимото място в Пловдив. Тук сме, за да направим света малко по-приятно място за живеене, подчертаха те.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. Белите ръкавици ги разобличиха.
  Честни и почтени доброволци няма да надянат БЕЛИ РЪКАВИЦИ.
  Театралничим по сценарий от кукловода #КОЙ за да се покажем във фотогенични пози и за да печелим точки.
  НЕ Е ТОЗИ НАЧИНЪТ ДА ЦИВИЛИЗОВАМЕ СРЕДАТА = населението да пази чистота, и платените метачи да метат!
  Мерсиме за възторжените Агитки, ама нЕмаше нужда.

 2. Пълни глупости! „Почистиха Сахат тепе“ -почистили са само една площадка там! Ивате ли идея на какво прилича цялото тепе? Защо не се разходите по скалите и пътеките да видите на какво прилича?! Пълно е с боклуци, бутилки, кутии и прочие. А скалите масово варварски изрисувани. А вие пишите за два събрани фака и 10 доброволеца. Похвална инициатива, но не бива само да се отчита дейност. За да се изчисти тепето е необходим месец и сто доброволеца.

 3. Ехе, старата чанта, как пък не се задави от злоба.. Как видя нещо лошо в почистването не боклуците? Впрегни си злобата в нещо по-градивно. Аман от злобари.

 4. Превод на български на тази „статия“от съчинителя Иво Д.:
  Благодарение на българо-съветската и българо-испанската дружба събраха се
  100 КИЛОГРАМА МОТПАДЪЦИ НЕДОПОЧИСТЕНИ ОТ ЧИСТАЧИТЕ НА КОИТО ПЛАЩАМ АЗ/ТИ/НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.
  Показаните подробно и в благовидни пози позьори бяха с . . . БЕЛИ РЪКАВИЦИ, еха, как ви харесва това, майни?
  По кой проект и по коя „програма“ ще бъдат ощастливени В БРОЙ „доброволците“ (само не ми разтягайте как миличките са идеалистчета и папат само въздух докато клошарците се самоизяждаме и самоубиваме с кеф)
  Айде утре и на Джендемо, с черни ръкавици, а? А?
  (От хейтърлъка)

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина