АктуалноГрадътКултураНовини

Нова услуга за туристите в Града на тепетата

Платформата City Card предлага преференции за Старинен Пловдив и места за забавление в целия град

Таня Грозданова

Нова услуга, насочена към индивидуалните посетители на Древния вечен град, бе представена днес в Туристическия информационен център на площад Римски стадион. За по-малко от шест месеца след представяне на Аудио гида това е втората иновативна услуга, която въвежда ОИ „Старинен Пловдив“, с каквато по принцип разполагат повечето големи европейски туристически дестинации.

В България обаче, Пловдив е вторият град след Варна, който предлага туристическата платформа City Card, обясни директорът на Старинен Пловдив Йордан Илиев.

„Всеки един турист идва и търси определени неща, които за него са напълно естествени и хората по-скоро биха се учудили, ако такава услуга липсва“, коментира той.

Платформата цели да направи Пловдив по-привлекателен за туристите, а престоят им в града по-лесен и атрактивен. Услугата се предлага като стандартна пластика с QR-код и като мобилно приложение.

„9 са обектите в рамките на Стария град, включени в цената на пластиката. Сред тях са най-посещаваните: Античен театър, Къща Хиндлиян, Клианти, Балабановата и други. Тя е в комплект с хартиен носител – карта, която  обхваща локации из целия град, в които туриста получава различни отстъпки и в частни галерии, ресторанти и места за забавления,“ разказа управителят на фирмата, разработила продукта Ивайло Илиев.

„Приложението пък може да бъде използвано от всяка една точка на града като персонален навигатор. То съдържа полезна информация за Пловдив и забележителностите му.

City Card Plovdiv e разработена за два времеви периода – 24 часа и 72 часа. Освен това се предлага и вариант за възрастен и едно дете до 18 години, с  отстъпки.

Също както адио гида и тази иновативна услуга може да се надгражда. Плановете са да се развива с включване на още турове и увеличаване на  броя на обектите, както общински, така и частни.

Партньорите от City Card, ТИЦ-а и Старинен Пловдив са единодушни, че в бъдеще тя ще може да се ползва и за придвижване с масовия градския транспорт, както е в Европа.

Услугата може да бъде купена от ТИЦ-а срещу Джумая джамия. Цените са съответно: за един човек – за 24 часа тя ще струва 20 лева, а за 72 часа – 30 лева; вариант една карта да се ползва от възрастен с дете -30 лева за 24 часа, а за 72 часа – 44 лева.

В момента се предлага на български и английски, а до три месеца ще е налична още във варианти на немски и испански език.

Всеки, който желае може да си закупи Сити кард и онлайн. Това може да стане като интернет приложение и да се плати чрез PayPal, разясни директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина