ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Остава само месец до Plovdiv Game Jam

Plovdiv Game Jam, част от международното събитие Global Game Jam предлага платформа за контакти между всички ключови участници в индустрията за разработване на компютърни игри: продуценти, разработчици, студенти и млади таланти. Целта е бърза разработка на прототип на игра, експериментиране с нови технологии и обмяна на контакти. Едно такова събитие привлича млади и ентусиазирани специалисти – разработчици, графични дизайнери, звукови специалисти, както и студенти. Една от целите на инициативата на локално ниво е да повиши бизнес интереса към Пловдив като технически и IT център.

Събитието ще се проведе между 29 и 31 Януари 2016г, за 3-та поредна година в България. Това е най- голямото годишно събитие за разработка на игри в света. През Януари 2015 събитието се състоя в 518 локации в 78 страни и бяха създадени над 5400 игри за един уикенд! В България, градовете които ще участват са София, Пловдив и Бургас.

Идеята на събитието е да се съберат различни хора с различен произход, интереси и умения, и да се мотивират да работят заедно по една идея – да планират и изпълнят концепция за 48 часа. Само заради предизвикателството!

Събитието започва в петък, 29.01.2016 в 12.00 часа с регистрация на участниците. Петъкът е запълнен с презентации и лекции от нашите гости от гейм индустрията – информационни и полезни, те ще бъдат извор на вдъхновение за участниците. Лекциите обхващат ключови области от разработката на игри, като например графичен дизайн и анимация, технически препоръки и гейм индустрията като бизнес. След лекциите участниците създават работни групи, всеки отбор се регистрира и стартира разработването на игри. Събота и неделя са дни за работа, а след изтичане на крайния срок има презентации на всички създадени игри, гласуване на публиката и награждаване на победителите.

Plovdiv Game Jam 2015 успя да събере 75 участника, които създадоха 18 прототипа на игри в продължение на 48 часа. На заключителната презентация и награждаването присъстваха над 150 зрители – разработчици, студенти, участници и приятели.

След успеха от 2014г. и 2015г. се надяваме да намерим нови партньори, с които да направим Plovdiv Game Jam 2016 по-добър, по-интересен и да привлечем повече участници.

Понеже Plovdiv Game Jam е неправителствена организация с некомерсиална цел, събитието се организира от доброволци с помоща на Студентски съвет към ПУ “П. Хилендарски“. Парите от спонсори се разпределят за логистика, маркетинг, операции, както и възможности за представяне на игрите на международните конференции.

Ние, организаторите работим за това българският Game Jam да се превърне в годишна традиция за гейм индустрията в България и място за среща между ентусиасти и професионалисти, както и за обединяване на общностите в различните градове

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина