ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

45 издателства и над 120 творци на Пловдив чете

Гост на фестивала е и известната турска писателка Ойя Байдар

Фестивалът „Пловдив чете“ стартира за 12-ти път утре. Той започва с откриването на Алея на книгата от 11 часа на Централния площад. Форматът тази година събира 45 издателства и над 120 творци. Специален гост ще бъде известната турска писателка Ойя Байдар. В родината си тя е и един от най-титулуваните журналисти и общественици. Пред публиката ще бъдат представени нейните романи „Портата на греха”, „Изгубеното дар-слово” и „Остана топлата им пепел”.
Гости на фестивала ще бъдат и едни от най-нашумелите съвременни писатели като Ваня Щерева, Калин Терзийски, Владимир Зарев, Федя Филкова. Ще бъде представена книга по случай 150-тата годишнина от рождението на Петър Дънов, както и две православни книги.
Особен акцент се поставя и в детската литература. Организаторите ще срещнат най-малките четящи и родителите им с куп нови детски книжки. Идна от които ще бъде „Малката Божана в подводния свят”- интерактивна книжка-игра на Божана Апостолова.
Пловдив чете е едно от на-значимите литературни събития в страната, което отново ще събере най-четените български автори и много чужди писатели с публиката.
 
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина