ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

102-ма завършиха третата учебна година на Модерна академия на изкуствата „Синдикат”

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” приключи успешно своята трета учебна година (2013-2014) със 102-ма завършили 6-те програми „Литература на ХХ век”, „Модерна музика”, „Идеи на ХХ век”, „Визуални изкуства на ХХ век”, „История и теория на киното”, „Модерни методи на мислене”.

Тази година в Синдиката се записаха ученици от трите езикови гимназии на Пловдив, Математическа гимназия, Художествена гимназия, Сценични кадри. Обхватът на училищата бе по-широк като имаше ученици и от СОУ „Яворов”, Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, Професионална гимназия по туризъм, Търговската гимназия, Професионална гимназия по облекло.

За бъдещата учебна 2014-2015-та година се предвиждат интересни публични лекции, старт на интердисциплинарна практика – различни преподаватели да водят поне по една тема в различните програми. По желание на учениците се обсъжда разработване на нови програми – дискусии се водят за теми като „Творческо писане”, „Графичен дизайн”, „Медии и комуникации”. Предвижда се развитие на съкратен общ курс на програмите за „пораснали” – поради проявения интерес.

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” осъществява безплатно обучение на ученици от 8-ми до 12-ти клас. Целта на проекта е те да получат основна обща култура и умения, свързани с модерните културологични, философски, мисловни и комуникационни дисциплини, които трябва да притежава всеки модерен човек.

Проектът се провежда със съфинансиране от Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина