БългарияВашите писма

Автомобилен ад около Пловдивския университет

Масови нарушения по уличките до Ректората

Йоана Иванова

Пловдивчанин, който живее до Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски” се  свърза с редакцията на Под тепето, за да изкаже възмущението си от неправилно паркирани коли в квартала. По думите на Петър Ангелов това се случва системно всеки ден.

„За културата на една нация първо се разбира от движението по пътищата! Германия, Австрия и пр. … Ред, дисциплина и законност. А в България? Ако обърнете внимание на следващите три снимки, ще разберете, че такова щастие в нашата Татковина няма, а скоро няма и да има!” пише Петър Ангелов. На снимките се виждат автомобили спрели от двете страни на ул. „Д-д  Г. М. Димитров”, която е еднопосочна. Според него „това са коли на студенти, които или не знаят, че са в нарушение, защото книжките им най-вероятно са купени, или познават правилника, но нехаят“.

Петър завършва писмото си с въпроса защо няма служители на общината и полицията, които да следят за прилагане на законите.

След репортерска проверка установихме, че според студентите в района покрай Ректората не паркират само те, а също преподаватели и служители на университета, както и хора работещи в околността. Много често студентите ползват градски транспорт или велосипед или ходят на лекции пеша, ако живеят наблизо.

Според правилника на университета в двора на Ректората имат право временно да паркират преподаватели и служители, след подаване на молба и копие на голям талон или след като се легитимират, че работят в университета. Всички останали могат да паркират в Синя зона.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Съгласен съм с комшията. И освен, че ги няма органите от Общинска полиция да глобяват от две седмици точна това кръстовище от снимката има едно момиче служителка на синята зона, което не знае къде се намира, по цял ден говори и си чопли нещо в телефона и половината коли не са платили за престоя

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина