Темида оправда Веселин Христов по обвинението за хулиганство

Темида

Внукът на Киро Рашков- Кристиян не е жертва на подобно деяние, решиха окръжните съдии

Кристиян Рашков не успя да осъди Веселин Христов
Кристиян Рашков не успя да осъди Веселин Христов
Темида оправда Веселин Христов по обвинението за хулиганство, с което го обзаведе внукът на Киро Рашков- Кристиян. Окръжните съдии не потвърдиха решението на районните си колеги, като го определиха за неправилно и незаконосъобразно. С което обяви Христов за невиновен и напълно оправдан по обвиненията, че на 19.02.2012г. в съучастие, като извършител с неустановени лица, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това е точката от поредното дело покрай събитията в Катуница.

Кристиян Рашков остава с пръст в уста, след като се надяваше да тресне с присъда Веселин Христов. Внучето на Киро обвини отколешния си неприятел, че го е заплашил пред пловдивско заведение с думите „Ще те убия. Много хора сме и няма да има кой да те излежи“. Преди известно време Районният съд кредитира доверие на Рашков. Въпреки че самият той първо говори, че са го удряли, след което оттегли тези си думи. А после един от доверениците му призна като свидетел по делото, че не е чул лично Христов да отправя заплахи и да извършва някакви хулигански действия.

Според Окръжния съд двете компании- тази на Кристиян и Веселин, са се озовали случайно в едно и също заведение. Двамата са решили да го напуснат заради неприязънта по между си, като се засичат на изхода. Там е имало някаква размяна на реплики, но твърдението на Кристиян остава недоказано. Според магистратите хората от Катуница не са били водени от хулигански мотиви, а от това да изразят мнение, че внукът на Киро Рашков не е желан отново в селото. Поздравявам съдиите за професионално свършената работа, лаконичен бе пред Под тепето Веселин Христов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.