СъдТемида

Георги Енев проговори: Виновен съм, съжалявам!

Инкасото студен като лед в съда, четат присъдата му още днес

Никога няма да стане ясно къде са парите


Георги Енев, придобил прякорите Инкасото и Милионера, след като задигна близо 1,5 милиона лева от охранителна кола миналата година, проговори в съда днес. Той призна вината си и пусна делото срещу него в коловоза на съкратеното съдебно следствие. Съжалявам! Вие преценете какво наказание да ми наложите, каза в последните си думи пред Темида бившият охранител. Още днес ще бъде прочетена присъдата му. Прокуратурата поиска най-тежкото наказание- 20 години затвор заради особено големите размери на длъжностното присвояване- точно 1 471 058 лева и изключително високата степен на  обществена опасност на Енев и престъплението му. Адвокат Image title
Кутрянски подчерта, че нямам никакви данни за висока обществена опасност и че клиентът му е „получил възможност, от която се е възползвал“.

Заради съкратеното съдебно следствие никой от 39-те свидетели не бе разпитан. В залата присъстваха най-близките на Енев. Там бяха представители на банките, които бяха собственици на парите в инкасото- Райфайзен, Юробанк и Прокредит банк. Щетите им са напълно възстановени от застрахователите и от охранителната фирма G4S. В съда бе и босът на компанията Юли Димитров, който Image title
първо внесе с адвокатите си граждански иск срещу Енев, а после го оттегли, за да не върви той паралелно с наказателното следствие.

Жоро Инкасото отново бе студен като лед в съда. Той не издаде никаква емоция, явно наясно с това, което го очаква- сигурен затвор. А големият въпрос: „Къде са парите?“ явно ще остане във вечна тайна.

Четете всички подробности по делото по-късно! Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина