СъдТемида

Боян Божанов: Признавам, убих го!

Борис ме събори на земята, започна да ме опипва и да си сваля панталоните. Взех камък и го ударих, каза в съда младежът от Рогош

Image title
Признавам си, че го убих. Но бях много изплашен. Това зяви Боян Божанов, който миналата година отне живота на 60-годишния Борис Димитров в село Рогош. Реших вечерта да отида до магазина и да си купя нещо. Взех си Кроки и си тръгнах по улицата да се прибирам. Чух стъпки, после някакъв глас ме псуваше. Аз се изплаших и продължих. Борис Димитров започна да ми вика и да ми казва да се спра. Продължи да ме обижда, аз се спрях. Той беше пиян и миришеше на алкохол. Не го разбирах какво говори. Искаше да ми даде пари, аз му отказах. Тогава ми хвана двете ръце и ме бутна на земята с думите „Докога ще се разправям с вас“. Като не щеш пари, тогава ще правиш друго. Тогава започна да ме обарва. Блъсна ме втори път на земята. Опита се да свали панталона си. Видях в този момент камък на земята и го взех. Исках само да ме пусне. Замахнах няколко пъти със затворени очи и го ударих. Той падна на земята, но ме държеше за едната ръка. Започна да хърка и аз от уплаха се прибрах. Всичко ми е много объркано. В джоба на панталоните си сложих камъка, заяви Божан пред съда. Защитната му теза е, че е действал при самоотбрана. Божанов не коментира, дали е бил тормозен от Димитров и други хора преди това. Оказа се обаче, че срещу убития е имало и други оплаквани от подобно естество.

Днес бяха разпитани свидетелите Гергана Тодорова, децата й Галя Дойкова и Стефан Тодоров, които трябваше да разяснят пред съда дали преди Борис си е позволявал да опипва някое от децата. Гергана заяви, че преди 15 години, когато щерка й е била на 10 години, е играла на улицата заедно с 4-годишния Стефан, когато минал Борис. Видях през прозореца как той даде пари на сина ми, за да може да се махне и да си играе само с Галя. Стана ми неприятно. Отидох при жена му, да си поговорим за този случай, но тя не можа да ми каже нищо. Неприятно ми беше да го виждам този човек. Минавах на отсрещния тротоар, когато го виждах. Но не казвам, че е опипвал дъщеря ми, каза Тодорова. Дъщеря й и синът й казаха пред съда, че не си спомнят Борис да им е посягал, тъй като е било много отдавна и са били малки.

Делото срещу Божанов днес бе отложено заради назначаването на нови експертизи. Психиатри и психолози ще трябва да извадят заключение дали Боян е действал с разсъдъка си, дали е бил подложен на голям стрес.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина