ЗдравеПУЛС

Затвориха и отделение в УМБАЛ „Св. Георги“ заради морбили

Всеки, който има съмнения, може да се обърне към личния си лекар и да се изследва дали има антитела за морбили

Таня Грозданова

Отделението по пулмология в Клиниката по детски и генетични болести на УМБАЛ „Свети Георги” е затворено заради морбили, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. В него е лекувано дете, което е проявило симптоми на заболяването. То е преместено в Клиниката по инфекциозни болести на Университетската болница.

Всички контактни деца, които са на възраст от няколко месеца до 18 години, са под наблюдение. При изписването им в техните епикризи ще бъде отбелязано, че са били в контакт с болен от морбили. Целта е личните им лекари да бъдат информиран и да ги следят, съобщиха от лечебното заведение.

Медиците припомнят, че инкубационният период на заболяването е от 7 до 17 дни, тоест от 15 до 26 април ще стане ясно дали някое от децата в отделението е заразено. До преминаване на карантината в отделението няма да се приемат пациенти.

Припомняме, че преди дни Детското отделение на МБАЛ „Свети Мина” също бе затворено заради случай на морбили.

За успокоение на хората от УМБАЛ обясниха, че всеки, който има съмнения, може да се обърне към личния си лекар и да се изследва дали има антитела за морбили. Изследването се прави и в лабораторията по микробиология на УМБАЛ „Свети Георги”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина