ЗдравеПУЛС

Военна болница се сдоби с 16-срезов компютърен томограф

МБАЛ-Пловдив към ВМА е едно от най-старите лечебни заведения в страната и обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната

С тържествен водосвет във втроник 27 февруари от 16 часа на новия 16-срезов компютърен томограф ще бъде отбелязана 129-тата годишнина от създаването на МБАЛ-Пловдив към ВМА. На откриването, което ще се състои в диагностично-консултативния блок на болницата на ул. "Петко Д. Петков", ще присъстват ръководството на ВМА в лицето на бригаден генрал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и неговите заместници. Поканени са представители на Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, Община Пловдив, военни формирования.

Военна болница-Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. Изминало дълъг и сложен път на развитие, днес лечебното заведение е отворено не само за военнослужещите и цивилни служители на Въоръжените сили, но и за всички граждани.

Своя разцвет болницата достига през 80-те години на миналия век, когато се утвърждава като една от най-предпочитаните в региона. Тогава в нея се лекуват годишно около 8 500 пациенти, извършват се над 800 тежки операции, а през поликлиниката са преминавали над 120 000 души.

В момента МБАЛ-Пловдив към ВМА обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната.

Въпреки големия брой лечебни заведения в региона, болницата успява да задържи водещите си позиции, благодарение на професионализма на работещите в нея, както и благодарение на доброто отношение и грижи към пациентите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина