ЗдравеПУЛС

ВМРО внася предложение за промяна на разпоредбите за обществен ред и сигурност

Искат актуализация на Закона за антитероризмът, който да предвижда тежки санкции за подобни действия

Ангел Джамбазки: Убеден съм, че ще има нападение над Германия

Представители на ВМРО, сред които Александър Сиди, Ангел Дамбазки, Стефан Софийски и Борислав Инчев дадоха официална пресконференция днес в БТА, като основна тема бяха терористичните атентати, които разтърсиха Европа. Те посетиха Пловдив по покана на Клуба на политолога към Пловдивския университет, където в момента изнасят лекция пред студентите.

От партията искат да се въведе засилен контрол за обществения ред и да се забрани носенето на нетрадиционни религиозни символи, визирайки бурките, с които много жени прикриват лицата си. Освен това и искат промяна в законодателството по този повод, като изтъкнаха, че вчера по време на делото за радикален лизислям в Пазарджик, присъстващите в заседателната зала са показали неуважение, което според тях е на политическа основа. Джамбазки обясни, че той и съмишлениците му се опасяват от ислямизация на ромските квартали, като уточни, че имат обосновано предположение, че това се случва и в Пловдив.

Заместник-председателят на партията бързо поясни, че думите му не се отнасят за българските мюсюлмани, защото те са наши братя по кръв, съдба и история. Джамбазки допълни още, че съмишлениците на техните редици стават все по-многобройни. Само в Брюксел има над 200 джамии, за които никой не е информиран какво точно се случва в тях и не са контролирани по никакъв начин, заяви още Джамбазки.

Александър Сиди каза, че това, което се случва в Пазарджик, всъщност се случва навсякъде около нас и е абсурно Европейската столица на културата да не контролира ситуацията. Той заяви още, че от ВМРО ще искат промени в Закона за антитероризмът, тъй като към днешна дата, мерките са недостатъчни и неефективни. От партията искат по-строги и сериозни наказания за подобни действия, като за пример дадоха, че ако според днешното законодателство, бъде заловен терорист с бомба, то той ще бъде осъден на година или две затвор.

Според заместник-председателят на ВМРО, войната вече е започнала в Европа и тя ще спре, когато вече няма кой да се взривява. Няма сила на света, която да възстанови държавите, които воюват и се разрушават, като визираше Либия, Сирия и Ирак. Той допълни, че не просто очаква, а е твърдо убеден, че следващият атентат ще бъде в Германия, защото тя е индустриалният мотор на Европа, а това рязко ще промени курса, в който е поел Европейският съюз допълни той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина