БългарияГероите на деня

Над сто таксиметрови шофьори на протест: Налагат ни кръвен данък

Искат да ни направят роби, няма да им позволим, скочиха срещу новия закон за превозвачи и фирми те

Готови са на крайни действия- блокиране на Пловдив и София

Налагат ни кръвен данък. Искат да ни направят роби. Но няма да позволим. Няма да стане, предупредиха над сто таксиметрови шофьори на протест срещу новия данък за превозвачи и фирми, който мина на първо четене в Народното събрание. Те са категорични, че ако държавниците не се вслушат в исканията им, ще предприемат крайни действия. Готови сме да браним правото си на труд, правото да храним семействата си. Очаквайте неочакваното- блокиране на Пловдив, блокиране на София, двойни и тройни тарифи, категорични са шофьорите. Искат единствено данъкът да бъде отменен.

Налогът трябва да се въведе с промяна в Закона за местните данъци и такси, където се предвижда патентен данък от 400 до 1000 лв. да плащат таксиметровите компании за всеки автомобил. Познайте откъде фирмите ще взимат тези пари? От шофьорите, разбира се, коментира Мариян Киров, зам.-председател на асоциацията на таксиметровите водачи. Той уточни, че същевременно се поставя и срок до 1 април, в който шофьорите на таксита трябва да сключат трудови договори с превозвача, към когото са регистрирани, или да учредят собствена фирма за превоз на пътници. Това е прекалено. Драмата е в този десятък, измислен специално за нас. С него тежестта върху шофьора става нереална. Това е един лобистки закон, който защитава няколко големи превозвача в София. С него държавата иска да превърне шофьорите в роби заради големите фирми. Вече се говори за една среща на един министър в заведение Делвите в София с представителите на големите превозвачески фирми в София, каза още Киров. Той не назова името на министъра, но уточни, че става въпрос за първия във ведомството, отговарящо за техния ресор. Точно преди 6 месеца бе приет закон з пълно мнозинство в парламента, а сега се прави обратен завой заради интереса на големите. Защото те не могат да оцелеят, ако станат данъчно отговорни лица. Сега обикновеният шофьор ще стане техен роб, допълни Мариян Киров. Той уточни, че въпросните едри превозвачи имали по 1000-2000 коли и никой от шофьорите не е назначен към фирмите им.

Готови са дете от майка да вземат, за да стане тяхното. Да дойде Московски тук и да ни обясни защо иска да обеднеем, приканиха транспортният министър татсистите. Както ни изненадват с нови данъци, така и ние ще изненадваме с неочаквани блокади и неочаквани нови тарифи, заканиха се те. Дори се заговори да заработят във формата на Юбер, въпреки че не било редно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина