ЗдравеПУЛС

Трети склад гори

 

Огънят достигна и Тотал спорт, за щастие, там ситуацията е овладяна

Граждани искат да помагат на пожарникарите, полицията не дава

Целият ресурс на пловдивската пожарна се изсипа в Тютюневия град след като един от тютюневите складове се запали около 15 часа днес, а малко по-късно пламъците достигнаха и склада на Кудоглу, който се намира на гърба на първия склад с адрес „Екзарх Йосиф“ 13. Дори тези от пожарникарите, които бяха в почивка, пристигнаха на място с личните си автомобили и такива на приятели и сложиха огнеупорните костюми направо на място, преди да се впуснат в спасителната операция.

Огнеборците продължават да обливат пламъците с вода, но за съжаление без успех, поне до този момент. Първите два склада са с опожарена вътрешна част. Там стихията се разпростря изключително лесно, тъй като те са изградени от дървени конструкции, които са сухи и се възпламеняват изключително лесно.

Трети склад също бе докоснат от огньовете и така три от общо четирите склада в зоната между улиците „Иван Вазов“ и „Екзарх Йосиф“ горят в момента. Складът на Тотал спорт също бе докоснат от стихията, но там ситуацията бе овладяна изключително бързо.

Целият район е обсипан в пепел и сажди, а във въздуха се просмука гъстия дим от горящите паметници на културата. На място са и експерти от РИОСВ, които да констатират замърсяването на въздуха, тъй като има насищане с въглероден диоксид. Вече над 40 пожарникари се борят със стихията като продължава обливането с вода. Граждани също искаха да се включат като доброволци в спасителната операция, но полицията категорично забрани подобни действия, тъй като е застрашен животът на доброволците. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина