ЗдравеПУЛС

Откриват обновения операционен блок на Детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“

Реновирането и новото оборудване са на стойност над 73 хил. лева, дарител е EVN

С официална церемония на 10 ноември, понеделник, ще бъде открит обновеният операционен блок на Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Реновирането на комплекса е на стойност на 73 хил. лева, осигурени от EVN България.

Обновяването включва строително-ремонтни дейности и доставка и монтаж на ново специализирано оборудване – медицинска газова система, която служи за централизирано подаване на кислород, вакуум и сгъстен въздух за целите на извършваните манипулации в клиниката. Благодарение на дарението са подобрени условията на работа и нивото на предоставяните медицински услуги, обясни началникът на Детска хирургия проф. д-р Пенка Стефанова.

Участие в откриването ще вземат представители на ръководствата на EVN България и УМБАЛ „Свети Георги“. Сред поканените на откриването са областният управител на област Пловдив г-н Розалин Петков, кметът на Община Пловдив г-н Иван Тотев, директорът на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева, председателят на Районната лекарска колегия в Пловдив д-р Георги Кръстев. Водосвет ще отслужи Пловдивският митрополит Николай.

Клиниката по Детска хирургия е създаденa през 1952 г. и е първото в България специализирано детско хирургическо отделение. Тя предлага планово хирургическо лечение на деца до 18 години като разполага с 30 легла и с Отделение по детска анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОДАРИЛ) с 8 легла. Клиниката по Детска хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“ има международни контакти с центрове по Детска хирургия от страни като САЩ, Италия, Франция и др.

КОЛЕГИ,

Церемонията ще се състои на 10 ноември, понеделник, от 12:00 ч. в
Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“, бул. „Пещерско шосе“ №66, ет. 10.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина