Стоичков вкарва Пловдив в „Телевижъна”

Градът

100 милиона гледат откъде е тръгнал Модерния ляв по американската телевизия Univision

Екип на медията снима филм за Камата, в лентата влиза стадион Марица, Кършияка и Античния

Телевижън, телевижън. Така Христо Стоичков се обърна към приятеля си Петър Зехтински в общината днес, където вторият прие Камата не просто като негов колега, а като зам.-кмет по спорта и младежките дейности. А носителят на Златната топка дойде в амплоато на герой от филм, който американската телевизия Univision снима за него. Лентата с работно заглавие „Трите лица на Христо” връща Модерния ляв в детството, за да покаже откъде е излязъл един от най-известните футболисти на всички времена, как и при кого е направил първите си стъпки в големия спорт, с кои други Христовци от Пловдив е споделил фланелката с №8 в националния отбор. А именно с Христо Бонев- Зума и Христо Колев- Бащата. Продукцията ще е готова до началото на другата година и ще се излъчи в ефира на медията, която облъчва  испаноговорящия свят. Очаква се филмът да бъде видят от около 100 милиона души.

Камата и ЧикоБлагодаря на Пловдив, защото от тук тръгнах. Днес бях в Кършияка, после снимахме на Античния театър, който е символ на нашия град, място, на което много хора сънуват да стъпят, за да постигнат мечтите си, каза Христо Стоичков след снимките на стадион Марица и амфитеатъра. Той уточни, че телевизията е базирана в Маями, но излъчва в испаноговорящите страни, както и за испаноговорящата публика в Щатите. Предаванията от световното първенство с участието на Модерния ляв в тях са привлекли рекордната аудитория от 120 милиона души. За медията работят над 3 хиляди човека, като сериозен екип върви и със Стоичков по важните за него кътчета под тепетата. Снимахме кадри на места, идеята е да покажа на света откъде съм тръгнал. Да покажа, че Пловдив по нищо не отстъпва никому на планетата, уточни Камата.

Двамата Христовци и две осмици в националния- Колев и СтоичковВ лентата участват и други легендарни осмици от националния отбор. Идеята на авторите на филма е те да носят името Христо, като така пред камерите застават Зума и Бащата. Сигурно ще има обидени, но аз показах всички, които са носили №8 националния, а изборът на Христовците бе решение на Univision, уточни Стоичков.

Няма да чуете от мен думата Аз. Няма да чуете изречението, че съм най-добрия. Поставям всички други пред себе си, защото съм постигнал резултатите си благодарение на моите колеги, треньори. Всички други са преди мен, подчерта дебело носителят на Златната топка.

Модерният ляв получава плакет от приятеля си Петър ЗехтинскиТой получи два плакета от името на общината от приятеля си Петър Зехтински. Атанас Узунов го попита няма ли и той да остави някакъв сувенир за администрацията. Нали аз съм тук, какво повече искаш, пошегува се с кума си Христо. После уточни, че след Пловдив ще посети селото си, за да иде на гроба на баща си, починал преди около месец. Неслучайно бе целият в черно.

Правил съм интервюта с Марадона, Пеле, Ромарио, Меси, но Стоичков е изключителен. Защото е човек с главно Ч. Озарен, посланик на доброто, той е Човек, после футболист. Не забравя откъде е тръгнал и не се е променил, каза авторът на филма-журналистът Иван Консансеу. Той ще представи трите лица на Христо- човекът, приятелят и футболистът.   
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.