ЗдравеПУЛС

Откриха още 2 случая на заразени с морбили

Заразата се е пренесла в още 8 общини

Два нови случая на морбили са констатирани по-рано днес в Пловдив. Това потвърди и д-р Моника Троянчева, според която ситуацията се променя драстично. Троянчева заяви, че е особено обезпокоителен фактът, че заразата се е пренесла с още 8 общини извин града под тепетата, сред които са Родопи, Марица, Брезово, Садово, Раковски, Стамболийски , Калояново и Кричим. Заразените във всяка от общините са между 1 и 4, като се очаква информацията да бъде актуализирана по-късно днес.

От РЗИ заявиха още, че се стремят постоянно да информират гражданите, а на всеки отделен случай се обръща индивидуално внимание и биват внимателно проучвани. От инспекцията заявиха още,че  до 10 април са регистрирани общо 42 случая на морбили, от които лабораторно са потвърдени 21. За 18 случая се чакат резултати от изследванията, един пациент е с променена диагноза, а пробите на двама други са отрицателни.

Към момента в Инфекциозната клиника в Пловдив има настанени 11 души с морбили. Сред настанените има деца от 7-месечна възраст до 4 години. Вчера са изписани 4 пациента с морбили, които остават под строго наблюдение.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина