ЗдравеПУЛС

На живо от Handmade базара

Едно от най-чаровните събития за Нощта на Филипопoлис е handmade базара, намиращ се из тесните улички на Капана, който ще продължи още два дни. Пловдивчани и гостите на града очакваха с голям интерес вечерта, в която най-различни артисти ще изложат на показ изключителни ръчно изработени артикули. И ето, че тази година, очакванията не бяха просто удовлетворени, а дори надскачаха представите ни.

Подготовката на събитието е отнела не малко време на всеки един майстор. Но за сметка на това, творците споделят общото мнение, че всяка минута труд си е заслужавалa усилията, съдейки по заинтересоваността от страна на любителите на ръчната изработка. Хора се редят пред местата, на които авторите са изложили своите творения, което неминуемо радва творците, пристигнали специанло в града под тепетата за базара на ръчното изкуство.

Има десетки преносими масички, отрупани с различни красиви изработки на бижута, кожени изделия, играчки за малките, цветя, картини и още голям куп асортименти, грабващи вниманието и интереса на гостите. Някои от творците пък, които не разполагат с преносими стилажи, са взели радикалното решение да изложат нещата си директно на земята, разбира се, като са застлали повърхността. Публика намират и по-нестандартните идеи. Сред тях можехме да намерим астрологическите коктейли, миниатюрните арт инсталации и още любопитни изобретения, за които описателните думи не биха били достатъчни. 

Въпреки поройният дъжд, който се изля над града предната нощ, днес майсторите отново са на същото място, по същото време. Остава само да се запознаете с творчеството им, ако все още не сте го направили! 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина