ЗдравеПУЛС

Европейският съюз замлъква за една минута

От ЕС призоваха да запазим минута мълчание в памет на 153-та загинали при атентата в Париж

Серията от нападения във френската столица взе над 150 жертви, а съюзът на Европа призовава да бъде съпричастни. Изявление на ЕС гласи: „Ние всички сме европейци и ще си спомняме 13 ноември 2015 г. като европейски ден на траур.“ 

Милиони са съпричастните по целия свят, а емблематичните сгради на много страни, както в Европа, така и извън нея, са украсени от светлини с цветовете на френското знаме. Дори Хеопсовата пирамида, едно от чудесата на света, блесна с цветовете на френския флаг. Няколко други световни забележителности, като римския фонтан „Треви“ и Колизеума, огасиха светлините си за няколко минути в памет на загиналите. Националният дворец на културата у нас също бе осветен в синьо, бяло и червено.

В изявлението се приканват всички европейци да запазят минута мълчание днес по обяд. Хиляди хора по целия свят се редят на опашки, за да оставят цветя пред френските посолства в страните, за да изразят подкрепата си. Пред посолството в Копенхаген, вчера се събраха около 20 000 души, включително и датския премиер Ларс Льоке Расмусен, на мълчаливо възпоменание.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина