Форум казва НЕ на домашното насилие

Под небето

Форум „Домашното насилие не е домашен проблем” събира представители на полиция, прокуратура инеправителствени организации в Пловдив днес от 14 часа. Инициативата е на Фондация „Национален Алианс за работа с доброволци” – Пловдив и Фондация „Стефан Нойков” – София в изпълнение на проект „Дом без насилие”, като Община Пловдив е официален партньор по проекта.

Целта на проекта е  намаляване на случаите на домашно насилие в ромските общности в 10 общини в България – Пловдив, Стамболийски, Бяла Слатина, Враца, Кюстендил, Пирдоп, Сливен, Ямбол, Хасково и Кричим.

В рамките на събитието ще бъде направен преглед на ситуацията по проблема „домашно насилие” в община Пловдив и ще бъдат изведени препоръки за подобряване на координацията и сътрудничеството между различните заинтересовани страни при предоставяне на подкрепа на жертвите на домашното насилие.

Във форума ще участват представители на институции и организации, които имат отношение към темата – община, полиция, прокуратура, неправителствени организации, доставчици на социални услуги.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.