МненияПод ножа

Прокапа покривът на „златния” Дом на културата

Много от помещенията на последния етаж в „Борис Христов” подгизнаха

Градушката от миналия месец е пробила крехката хидроизолацията

Комисия решава дали има нужда от ремонт още другата седмица

Влагата е избила дори по фасадата на Дома на културата Златният ремонт на Дома на културата май хич не е златен. Само три години след откриването на „Борис Христов” и дългия епохален ремонт на сградата, покривът прокапа сериозно. По информация на Под тепето, много от помещенията на последния етаж са буквално подгизнали след дъждовете от тази нощ и днес през деня. Петна от сериозна влага се виждат дори отвън по фасадата на претърпелия близо 6-годишна реконструкция бивш Синдикален дом. До мокрите неприятности за наемателите в „Борис Христов” и ръководството му се е стигнало след бруталната градушка от миналия месец, която е разпробила явно твърде крехката хидроизолация на покрива. А след днешните дъждове водата е влязла необезпокоявана по помещенията на най-горното ниво.

Потърсихме зам.-кметът по културата Амелия Гешева, която потвърди пред нас за проблемите с покрива. Тя информира, че поставената по време на ремонта на сградата хидроизолация е била нарушена на няколко места от ледения обстрел от небето в края на юли. Няма сериозни щети. Още в понеделник комисия ще огледа състоянието на покрива, каза тя. Специалистите ще преценят какво трябва да се направи на място, като нищо чудно да се стигне до голям ремонт на покрива след големия ремонт на сградата, глътнал над 20 милиона публични средства.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА БИВШИЯТ КМЕТ ЧОМАКОВ ОБЯСНЯВАШЕ, ЧЕ ТОЙ НЯМА НИЩО ОБЩО С ИДИОТЩИНИТЕ ДЕТО СЕ СЪТВОРИХА. ТОВА Е ЕДНА ОТ ТЯХ.

  2. Зад сцената няма никакъв ремонт, подиума се клати, всичко е откакто си е построен домът, тежко и горко да танцуваш, ще се срути

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина