Ново строителство между Гарата и МУ изумява пловдивчани

Живот

Гигантска многофункционална обществена сграда изникна между къщите в квартала, вижда се и от самолет

Комплексът ще се казва „Сила” и ще представлява арена за спорт и култура с 1700 места за зрители и с 4-етажен паркинг за 230 коли

Ново строителство в квадрата между Централна гара и Медицинския университет изумява пловдивчани. На огромна площ, току между малките тухлени къщи на улиците „Тракия” и „Филип Македонски”, вече се извисява гигантска сграда с розова дограма, фасада от видим бетон в съчетание с дървесен цвят, импозантен купол и паркинг на няколко нива. Постройката се вижда и от самолетите, които кацат на летище Пловдив със своите обеми. Снимките ни от високо например са правени от Младежкия хълм и дават ясна представя за мащабите на бъдещия комплекс. Който, както разбрахме, ще бъде нетрадиционна многофункционална обществена сграда. Застроената й площ ще е цели 18 хиляди квадратни метра, което ще я направи една от най-големите сгради в Пловдив с общо трите мола под тепета. На фона на големината й бледнее дори гимназия „Св. Климент Охридски”, която е едно от най-големите пловдивски училища. Около мегаломанския билдинг се губят всички къщи наоколо, старите тютюневи складове на „Васил Априлов” и хотел Алианс в близост до него.

Какво се крие зад този проект? Комплексът ще се казва „Сила” и розовите му светещи надписи вече са окачени на фасадата. Обектът ще има две подземни нива и три надземни. Самата зала ще е на последните две нива, като ще е с капацитет за 1700 зрители. Това ще я направи и втората най-голяма закрита спортна и културна арена в града, след Колодрума. В центъра й ще могат да се разположат три волейболни игрища или четири игрища за борба, да се играе баскет, хандбал, гимнастика, тенис на корт и маса, бокс и всичко, за каквото се сетите. Арената е предвидена и за концерти. Комплексът ще включва още заведения, зали за тренировки и фитнес, СПА зона, басейн. На долните и подземни нива пък ще има общо 4 етажа паркинг за 230 автомобила. Остава въпросът с трафика в изключително тясната зона при организиране на събития. Още повече, че в съседство се строи друг гигант- мащабен жилищен комплекс.

 

 

Споделете ни във:

10 thoughts on “Ново строителство между Гарата и МУ изумява пловдивчани

  1. … ami marzelivite lentjai njamat vreme za sport, meroprijatija(?!), relax, sled natovaren raboten den obichat da hodjat pesha i NE NATOVARVAT DVIZHENIETO V KVARTALA, „selskite, zlobni, drebni dushichki ne mrazjat sebe si, prosto ne vizhdat polzata OT GIGANTOMANIJATA NA NJAKOI ZA VSICHKI VI…..

  2. Браво, селски, злобни, дребни душички, мразещи дори себе си, тук се прави нещо което ще е от полза за всички ни,( или тези които желаят), спорт, мероприятия, релакс, паркинг, който значително ще облекчи движението в квартала, интересна сграда, а вие сте мързеливи лентяи, можещи да драскате само помии Кой разбрал, кой не, бълва злоба безкрай, жалко е…

  3. Eh, golemi fakiri v tozi grad… sutrin se sabuzhdash i hop sasednata do teb kashta ja butat ili iznenadvashto prez noshta sa zapochnali da izdignat nov dvorez na businessmenite – a za parkomestata i garazhi njakoi napravo sa se opijanili v zlatnata si treska – ala bisinessman Homo Garazhikus, superman na dneshnata plovdivska arhitektura

  4. Да, интересно ще е когато и по улиците си има спрени коли и към тази зала и комплекса ще се минава по едни и същи улички. Поне има бая паркоместа, но как ще се контролира спирането по тротоарите и сходни…? Да не стане втори хаос както около МОЛ Пловдив?

  5. По скоро името трябваше да е СЕЛЯНИЯ, как може в центъра на Пловдив да се допуска строителство на такива грозотии. С такива грозотии само се отдалечаваме от големите исторически градове.

  6. А бе вие от Под тепето станахте големи кметски и гербаджийски подлоги. Бравос, бравос така трябва. Равнис по тиквата!

  7. Некво долно порно, сътворено от некви видни куки и генерали… лешшш, както се казва с още по- абсурдно име… тиквенско-мутренски бълвоч, явно незаконен обаче!

  8. На снимките изглежда отвратително. Кой ли е талантливият архитект? И кои са бандитите решили да перат пари по този начин?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.