Под небето

Журналистите повече от протестиращите пред EVN

EVN вън! И преди, и сега, всичко е мафия, скандираха десетината протестиращи

Паулина Гегова

Българският народ е заспал. Българският народ е роб. Бяха му малко годините робство, още трябва да има. Това е причината да бъдем малко. Ние не изискваме.

С тези думи се обърна към малцината присъстващи един от протестиращите пред EVN, където за добро или зло, се събраха едва 10-20 човека. Забелязаха се повече камери, отколкото будни граждани.

Но и тези, които бяха там, бяха категорични. Повечето са недоволни от високите сметки, като на някои от тях са им зачислени със 100, че и повече лева. Други се оплакват от грешното отчитане на фактурите. Разликата в сумата на Иван Енев е само с една стотинка. Той заяви, че не е тук, защото плаща повече, а заради некоректната работа на администрацията на австрийската фирма.

С високоговорител и знаме в ръка се скандираше „EVN вън!“, „И преди, и сега, всичко е мафия“, докато полицията наблюдаваше кротко протеста, а пожарна кола бе паркирала в непосредствена близост, само за всеки случай.

България отива към загуба. Тя се затрива, това всички го знаем, твърдяха други, а трети ни сравняваха с Румъния, която ни е задминала в единството и затова жъне резултати.

Недоволството е видно, но според присъстващите, народът е демотивиран, не вярва, че нещо ще се промени, затова и предпочита да си остане у дома, вместо да излезе на улицата.

Представители от EVN така и не дойдоха, а съвсем скоро след това, Дондуковата градина започна да запустява.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина