Спасиха 4 ранени щъркела в Пловдив и околието

Под небето

Експерти на РИОСВ – Пловдив спасиха четири щъркела в района на Съединение и село Оризари. Сигналите за бедстващите птици са получени  на „Зеления телефон“ на инспекцията през почивните дни и днес. 

Два от щъркелите са намерени от жител на Оризари, който ги е прибрал в своя двор. Единият е открит в нива в близост до пловдивското село, а другият – в района на Съединение, с наранявания по крилото. Птиците в безпомощно състояние са изпратени за лечение в Спасителен център за диви животни в Стара Загора. 
 
В този период младите щъркели правят опити за отлитане от гнездата си. Поради тази причина зачестяват случаите на пострадали екземпляри, както и постъпилите сигнали на „Зеления телефон“ в РИОСВ – Пловдив.
 

Споделете ни във:

1 коментар за “Спасиха 4 ранени щъркела в Пловдив и околието

  1. Не са\ги спасили “експертите на РИОСВ”, а човекът от Оризаре, който ги е намерил, прибрал при себе си, търсил и намерил телефон на РИОСВ,….. които пък ги тръснали веднага на НПО. Тук е въпросът, защо няма спасителен център, стопанисван от РИОСВ? Защо плащаме данъци и издържаме армията от чиновници и кибици в поредната куха институция? Да плащаме данъци на НПО то тогава, не е ли логично?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.