БългарияГероите на деня

След инцидента в Цар-Симеоновата градина: Хората на Славчо Атанасов искат оставката на директора на „Градини и паркове“

Общинските съветници от Патриотичен фронт  Слави Георгиев и Илко Илиев настояват директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев незабавно да подаде своята оставка. Повод за това искане стана последният инцидент, при който тежък клон на кестен се отчупи и затисна седящи на пейка жена и мъж в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Пострадалата бе настанена в болница с опасност за живота, наранен, макар и по-леко бе и мъжът. Клонът счупи и металния фенер в съседство.

Свидетели сме как през последните 4 г. общинското предприятие бе превърнато реално във фирма за дърводобив. Значително количество дървета в Пловдив бяха грубо изсечени, не малко такива на значими места. На практика бе подменено неговото предназначение – поддържане и увеличаване на зелената система на Пловдив, заявиха хората на Славчо Атанасов.

Свидетели сме как в Цар Симеоновата градина бе извършен ремонт за 11 млн. лв., в който „Градини и паркове“ бяха деен ежедневен участник. Тогава за пореден път бе констатирано как общинското предприятие извършва сеч на парковата растителност в градината, при която не малко изцяло здрави дървета бяха брутално унищожени. Поражда тревога и съмнения фактът защо тогава не са премахнати клоните, които представляват заплаха за живота и здравето на хората, при това в най-посещаваните и обичани места в града. Инцидентът с падналия клон на 8 август далеч не е единственият, имало е и други, при които за щастие няма пострадали. За да бъдат спокойни майките, когато водят децата си да играят на неприлично скъпата детска площадка, за да са в безопасност възрастните хора, за които Цар-Симеоновата градина е любимо място за отдих и за да бъдат сигурни пловдивчани, решили да се насладят на Пеещите фонтани, считаме, че директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев би следвало незабавно да подаде исканата от нас оставка. Само така би могъл да покаже, че у него е останала грам съвест. В противен кметът Иван Тотев би следвало незабавно да освободи от длъжност лицето, допуснало подобна опасна за живота на пловдивчани случка. Ако все още се чувства отговорен пред пловдивчани. Ще припомня думите на Славчо Атанасов, че Цар-Симеонова градина може да е най-скъпата в света, но явно сумата от 11 млн. лв. не е достатъчна, за да гарантира безопасността за здравето и живота на пловдивчани, заяви Слави Георгиев. 
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Като дойде на власт, Тотев се накани да изсече чинарите по Руски, да направи поземен паркинг в Градската градина до Дома на младоженците, да изсече просека за лифт до Альоша, слава богу, отказаха го. Сега при реконструкцията на Васил Априлов отново ще се секат дървета.

  2. Тотев изсече чинарите на площада и дърветата пред Културния дом, предстои да изсече цялата гора между гребния канал и Марица. Озеленяването на Пловдив е от 30-те, времето на кмета Здравков, оттогава насам само се сече и обезобразява.

  3. Колко по скъпи са Магнолиите бе каун , ти разбираш ли въобще от озеленяване……… туите , смърчовете и боровете не са ли вечно зелени ?? Пауловниите са много малко на брой , какво повече от това да засаждат портокали и банани ли , в градската градина има много нови дървета , но явно си сляп и не ги виждаш….
    Слави Георгиев и Илко Илиев – Вие когато бяхте на власт какво засадихте бе мърши !!???

  4. Има някакво озеленяване, но аман от евтини Туи и храстчета. Да засадят няколко красиви магнолии, вечнозелени иглолистни и повече дървета с естетическа стойност. Аман от липи, акации и малоумните пауловнии. Да отидат на запад малко и да научат що е то градско и парково озеленяване. 1 красиво НОВО дърво няма в тази градска градина, всичко е от преди, добре че хората навремето са разбирали.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина