Продължава възстановяването на електрическото захранване на населените места в Югоизточна България

Под небето

 

Общо 111 аварийни екипа на EVN България продължават да работят за пълното възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони

Екипите на EVN България успяха да възстановят електрозахранването за  60 населени места в Югоизточна България. Основната част от тях са в Родопите и района на Карлово. Към момента остават 17 села в област Пловдив, които все още имат смущения с електроснабдяването. Общо 53 екипа на дружеството в областта продължават работа по възстановяване на електропроводи и възстановяване на стълбове. Нормална е ситуацията в области Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Ямбол. 
 
В област Пазарджик 29 села остават без захранване към момента, основно в родопската част. Общо 24 групи продължават работа в района като са регистрирани и 5 счупени стълба. В област Сливен без захранване към 10:00 ч. на 18.01.2016 г. са 27 села –  районите на Котел и Твърдица. В област Бургас днес са регистрирани повреди – цялостно или частично в 29 населени места в старопланинската част. 10 групи в областта работят по електропроводите. 

Общо 111 аварийни екипа на EVN България продължават днес да работят за възстановяване на електрозахранването в районите с аварии. Екипите са оборудвани с високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти. В посочените райони се възстановяват скъсани въздушни електропроводи, изграждат се нови стълбове от мрежата. По много електропроводи се извършва физически обход по дължината на линията. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.